Bengals (12-4) vs Ravens (10-7). Sunday Night Football.

Den här outingen hade varit riktigt spännande (den kan fortfarande bli spännande) om Ravens QB Lamar Jackson spelat. Det tisslas och tasslas eller kanske mer korrekt - det susar i säven - att orsaken till varför han ej spelar har med hans kontrakt att göra.

Lite kontext behövs. Jackson förhandlar sitt kontrakt själv och har gjort så sedan en tid. Han och Ravens lyckades inte komma överens innan säsongen började och här är vi idag; Lamar Jackson står bredvid planen med en knäskada sedan vecka 13. Den första insighten kom från HC Harbaugh som berättade att Jackson är borta max någon vecka. Sedan det uttalandet har Harbaugh sagt mindre och mindre och efter fem missade matcher och nu en slutspelsmatch; klart att det är ett prekärt läge. Jag tror att detta är det sista vi ser av Jackson i Ravens. Hade kontraktet varit i hamn, tror jag han spelat. Kanske vi ser Lamar Jackson i New York Jets nästa år?

Bengals är ett kvalitetslag som jag verkligen gillar att se. Det finns få svagheter i laget och Joe Cool är the real deal. En enormt duktig QB som har riktigt bra spelare att kasta bollen till som ässet WR Chase, WR Higgins och WR Boyd för att nömna några. Bengals var i Super Bowl i fjol och jag tycker de ser bättre ut i år. Jag har dock svårt att se dem slå ett fräscht Bills vid en eventuell slutspelsfajt. Laget har också åtta raka matcher med sig in till slutspelet. Ravens har en besviken quarterback och tre raka förluster. Bengals är och skall vara klara favoriter, men jag har alltid gillat HC Harbaughs sätt att jobba med sin defensiv och här är Ravens laddade till tänderna. De har också en fullt duglig RB-tandem som kan skapa oreda. Med det sagt; Bengals vinner nog, men jag tror inte på en shootout...

Jag väljer att spela Bengals äss WR JaMarr Chase att sätta minst en touchdown till oddset 1,93 hos Unibet .

Värt att notera:

1. För Ravens är det ett måste att QB2 Huntley spelar. Han har också varit skadad, men han var ute och kastade på ett fullgott sätt under torsdagens träning, vilket gör att han kommer testas. Skulle han gå ner är hoppet till QB3 Brown och han håller inte.

2. Ravens, till skillnad från Chargers (som blev bitna i arslet för det igår, eftersom de inte vilade tre av sina bättre spelare i grundspelets sista match, varav två av dem blev skadade och en helt borta från matchen - se Mike Williams), vilade sina bästa RBs i säsongens sista match. Det gör att såväl JK Dobbins som Gus Edwards kommer spela fräscha. Det gillas. För facit är att det kommer krävas ett riktigt bra springspel om Ravens ens skall ha en chans i den här matchen.

3. Ravens defense är ett av ligans bästa. När det kom ut information att linebacker Roquan Smith fått nytt kontrakt och blev ligans bäst betalde på sin position (nyhetens tajming säger det mesta om vi kikar på Lamar Jacksons situation; win, wink) var det en klassisk Ravens-move. Alltid fokus på defense. Ravens är nr 3 i NFL gällande run defense. De är också nr 3 i NFL gällande red zone-defense. Svagheten är just passing defense och mot just Bengals Joe Burrow är inte det särskilt tilltalande, därav också mitt spel på WR Chase att göra minst en touchdown även om CB Peters och Humphrey är tillbaka i afton.

4. Bengals har som sagt åtta raka vinster. QB Burrow har en completion rate på 67% och har kastat 18 touchdowns. Hans offensiva lina är markant förbättrad sedan fjolåret och han har riktigt bra spelare att kasta till. Allt talar för Bengals i afton och det kanske är det som är det största problemet; att stå upp som så stora favoriter. Jag gillar Bengals och de har en stor chans att vinna idag.

5. Bengals har ligans nr 7 run defense och de har sett ännu bättre över de senaste veckorna, då de tillåtit facila 87 yards på marken. Det bådar också gott för Bengals-fans.

6. Ravens leder all-time series med 28-26, men Bengals har vunnit tre av de fyra senaste möten lagen emellan.

7. Bengals har snittat 28,7 poäng på hemmaplan i år. Det snittet är NFLs fjärde bästa.


Ravens kommer med all säkerhet vara med relativt länge i den här fajten, men jag har svårt att se dem stoppa "The Joe Burrow Train" till slut. Jag gillar som sagt oddset 1,93 på en touchdown till JaMarr Chase hos Unibet och tar det. Jag är också övertygad om att Lamar Jackson har gjort sin sista match i Ravens.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip