Bills (13-3) vs Bengals (12-4) i en tät envig, där vinnaren möter Kansas City Chiefs i AFC Championship.

Vilken ruggigt intressant match det här är och jag är ruskigt taggad för att se den här kampen; för kamp blir det. I min mening är detta denna weekends numero uno game!

Två suveräna lag som skall vara med i toppen. Jag har min förkärlek till Bills och kommer inte släppa det nu. De är enormt starka på hemmaplan, spelar för #hamlinstrong och är i absolut win-mode nu. Jag sade innan säsongen började att Bills kan vara årets Super Bowl-vinnare och jag ämnar inte ändra på det idag.

Jag kommer spela Bills -4 till oddset 1,73 hos Unibet.com.

Värt att notera:

1. En tydlig brasklapp för Bengals är att deras offensiva lina har fått mycket stryk på slutet och flera ordinarie spelar är borta. Det är inte rätt läge, när man som idag möter ett av ligans bästa team. Bengals QB Burrow är fenomenal, men hur väl skyddad kommer han vara i sin passningsficka?! Cappa, Williams och Collins är tre blytunga jobsposter för Bengals. Det måste noteras. Initialt under 2022 var Burrow sackad hela 29 gånger, men under andra halvan av säsongen var den siffran nere på 12. Den offensiva linan rätades upp rejält, men nu är det som sagt bekymmer igen och Bills är fel lag att möta i ett sådant läge. Bengals har alltså två ordinarie kvar i sin offensiva lina.

2. Bills största bekymmer är deras turnovers. Jisses; vad de slarvat. QB Allen har 16 interceptions och sex fumles = 22 turnovers och det är på tok för mycket. Om Bills fortsätter slarva idag, då kommer Bengals vinna. Om Bills spelar som de kan, då vinner Bills.

3. Varje gång Bills Jordan Poyer spelat för Bills i år = då har Bills vunnit. Han spelar idag. Notera det.

4. Bengals har vunnit nio raka matcher och ser starka ut. Jag tyckte dock att de var en aning svaga mot Ravens och de var väldigt nära att det kunde ha gått skitvägen om vi skall vara helt ärliga - mot QB2 Huntley - skall sägas. När Ravens skulle sätta en TD fumblade de och Bengals tog den hela vägen tillbaka för en pick six. Det är små marginaler som avgör.

5. Bengals Burrow snittade på 297,7 passing yards per outing. Bills Allen landade på 267,7 passing yards. Två högoktaniga spelare som spelar på allra högsta nivå i varje match. Det är ingen slump att Bengals har nio raka vinster och Bills har åtta.

6. Bills har vunnit de senaste sju matcherna av nio mot Bengals. Det är första gången som Allen och Burrow möter varandra i dessa sammanhang.

7. Vilka är Bills två största svagheter utöver deras turnovers? För mig är den första svagheten Bills cornerbacks och med tanke på vilka receivers Bengals har, så måste det verkligen klaffa här. De har i och för sig White som är ett äss när han är som bäst, men här är samspelet dem emellan extremt viktigt. Kan Bills hålla ihop det, då är deras secondary bra. De skötte det trots allt bra mot Dolphins. Den andra svagheten finns på den offensiva linan om du frågar mig. LG Saffold har varit mänsklig i år. Han är rankad som nr 72 av totalt 77. Det duger inte. Jag måste också nämna RT Brown. Han är ung och hungrig, men samtidigt ivrig. Mot Dolphins tillät han hela sju pressures. Det är inte heller OK.

8. Vi har pratat om Bengals största svaghet - se den offensiva linan - och det är inget man skämtar bort. Det är tre ordinarie borta och det kommer bli tufft för QB Burrow att stå skyddad. Matchen i matchen, utöver hur QB Allen och QB Burrow spelar, kommer stå här. Ingen tvekan om det.

Jag tror stenhårt på Bills här idag. En riktig QB-duell de luxe är vad vi kommer få. Mitt spel landar i Bills -4 till oddset 1,73 hos Unibet.

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip