Thursday Night Football mellan Bills (4-3) vs Bucs (3-3). Jag är faktiskt förbluffad över Bills resultat hittills. När jag såg dem spela mot Dolphins, där de körde över dem fullständigt såg laget ut som en Super Bowl-contender. Sedan har jag sett dem i de efterföljande matcherna och undrat om det ens är samma lag som varit inne och spelat? Så illa och så dåligt har det varit utifrån jämförelsen med Dolphins-matchen. Det får inte vara så svajigt om Bills vill gå hela vägen till Super Bowl.

Bucs började storstilat med en stekhet Mayfield. De är nr 2 i NFC South i nuläget med 3-3. Det som bör beaktas är att Bucs är 2-0 på bortaplan medan Bills är 3-1 på hemmaplan. Somethings gotta give.

Vad har fungerat bra hos Bucs den här säsongen? I vanlig ordning har Bucs WRs Godwin och Evans varit klockrena. De är superstars. Här kommer Bills få göra en justering. Deras passing defense har inte varit bra över den senaste tiden. Jag har alltid gillat Bills corners Johnson och Bentford, men idag är det en helt annan potatis. Bucs Godwin har tagit emot 33 pass av totalt 49 för 398 yards än så länge. WR Evans har även han 49 pass och tagit emot 30 av dem för 458 yards och fyra touchdowns. Det är inga bärfisar som Bills corners har att göra med i afton.

För mig är det här en match, där Bills måste sätta ner foten. Om de torskar är de .500, vilket senast hände 2018. QB Allen och WR Diggs vet vi måste spela bra varje gång när det kommer till offensiven, men det är dags att visa vad de egentligen kan och det innefattar även WR2 Davis (ojämn och osynlig mot Patriots) hos Bills. Det innefattar TE Kincaid (börjat lovande) som verkligen förtjänar mer snaps och mer bollar. Han har varit bra.

Jag kommer spela Bills Ö26.5 poäng till oddset 1.95 hos Unibet .com. Jag har bestämt mig för att Bills ÄR en contender i år och då skall Bucs besegras.

Värt att notera:

1. Bucs Mayfield äntrar denna match med en completion rate som berättar 655. Bills passing defense har släppt 49/66 pass och det är på tok för dåligt och då har man inte mött WR Godwin och WR Evans.

2. Bills mot Patriots senast var en total skämskudde för Bills. De var utcoachade. De var utspelade. Noteras bör att från vecka 5 till vecka 7 har Bills ena stunden gått från nr 2 defense till nr 28 defense i efterföljande match. Det är på tok för ojämnt. Laget har tappat Matt Milano, Tre’davious White, Da’Quan Jones och Ed Oliver för att nämna några, men det måste finnas ett bättre djup i defense, oavsett skador. Jag är övertygad om att Bills kommer räta upp skeppet idag och då framför allt defensiven. Von Miller är tillbaka och det bådar illa för Bucs. Han är på snap count, men om han släpps ”fri”, då blir det åka av. En grym spelare och en game changer i min värld. Bucs är som sagt ingen contender längre. De snittar 17 poäng per outing och om Bills bara får ordning på sin defensiv, då kommer QB Allen köra över Bucs idag. MEN. Återigen; Bills har inte spelat konsekvent bra hittills.

3. Bills måste snabbt ut ur startblocken och spela Bills football. Det var tredje matchen i rad senast som Bills såg ut att sova inledningsvis. QB Allen började med att kasta en interception, men när halvleken summerades hade offensiven bara skapat 122 yards och låg under med 13-3 mot Patriots som spelat uselt över den senaste tiden (även här delvis pga stora skadebekymmer). Ingen förstod något. Om vi kikar vidare på de tre senaste matcherna har Bills gjort sju, noll och tre poäng i första halvlek. Det är en smärre katastrof. Facit är enkelt; om du inte kan kontrollera Patriots, vars snitt var 12 poäng innan matchen mot Bills; vilka lag kan du då defensivt kontrollera?

4. Bucs har ett starkt defense (nr 6 i NFL) som alltid när HC Bowles coachar ett lag. Det är hans epålett. Om laget skall störa Bills idag måste de relativt snabbt komma upp på poängtavlan och få Bills att jaga. Jag har svårt att tro det, men om det kommer en till två kvicka defensiva takeawawys; ja, då vete katten. Bucs offensiv står stilla när det gäller springspelet, vilket gör att QB Mayfield måste skapa förutsättningar från sin passningsficka. Jag tycker ändå att Bills är för bra. Enligt mig skall Bills vinna idag.

5. Bucs har 8-4 mot Bills över 12 spelade matcher genom åren.

Nej; jag bottnar i att Bills har på tok för mycket talang i sin trupp för att torska i afton. De har också en stolthet. Hemma på Orchard Park är laget väldigt svårslaget. När man nu möter Bucs som har ett pass defense som tillåter 247 yards per outing, då har jag svårt att se dem stå emot ett laddat Bills med QB Allen spetsen. Jag spelar Bills Ö26.5 poäng till oddset 1.95 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip