Bills vs Chiefs. Två lag som kom ner på jorden abrupt senast. Bills blev överkörda av Titans med hela 42-16 och Chiefs fick överraskande stryk av Raiders. Det bara berättar hur snabbt det kan gå i amerikansk fotboll. Bills fans hördes över hela världen efter 4-0. Chiefs fans däremot fick nog något i halsen när de såg Raiders sätta upp dryga 40 poäng på tavlan.

Idag skall två av NFLs starkaste armar mötas och intresset för matchen är stort. Om vi börjar med Bills QB Josh Allen har han hittills levererat in hela 17 TDs mot tre interceptions. Ett riktigt vasst facit och det syns att Allen har lärt sig att läsa försvaren mycket bättre och ger sig själv mer tid i sin passing pocket. Allen är också väldig mobil och är svår att ha koll på. Han har lyft sig en nivå 2020. Super Bowl-MVP Mahomes är kanske den mest lysande stjärnan i hela NFL för dagen. Det är alltid lika kul att se honom spela. Han har 15 TDs och en interception och den kom senast mot Raiders.

Chiefs är favoriter enligt linan i Vegas. Det håller jag oxå med om. Jag är helt övertygad om att Chiefs och Mahomes studsar tillbaka idag och vinner.

Mitt spel landar därför på Chiefs -4 till oddset 1,74 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Vi börjar med Bills. Om de skall ha någon chans måste de etablera sitt springspel. Det har varit so-so hittills. Både Singletary och Moss spelar på en ganska låg nivå. Bills springspel efter 5 spelade matcher ligger på plats 29 i hela NFL med låga 93,8 yards per match. DET kommer inte hålla i förlängningen. Det är i och för sig inte bara RBs fel, utan den offensiva linan har inte orkat stå emot på ett adekvat sätt. Singletary har totalt 61 löpningar och han snittar på 4,8 yards.

2. Chiefs run defense har dock lämnat en hel del att önska efter sina fem outings. De ligger enligt statistiken på plats nr 29 och tillåter i snitt 157,6 yards per game och dryga 5 yards per försök.

3. Chiefs secondary är ett av ligans bästa. QB Allen kommer självfallet pröva, eftersom deras springspel har varit svagt, men risken är överhängande vad gäller interception för Allen i den här outingen. Kolla även in vad det ger i odds dvs att Allen kastar bort bollen till Chiefs minst en gång i afton.

2. Chiefs HC Reid gör inte två dåligt coachade matcher i rad. Han är på tok för duktig för det. Bills secondary har stora fläckar och Reid lär ge sin QB Mahomes den tid och den playcalling som krävs för att skjuta Bills secondary i sank.

3. Bills defensiva lina måste vara på tå. Raiders såg till att sacka Mahomes +3 ggr senast. Nu är även Osemele borta för Chiefs. Det försvagar Chiefs offensiva lina och ger Mahomes mindre tid i passing pocket. Frågan är dock om Bills defensiv orkar stå emot Chiefs "råa" offensiv när de väl trycker gasen i botten. Jag tror inte det. När Titans QB Tannehill får styra och ställa mot Bills som senast, då vill jag betona att Mahomes är två klasser bättre än Tannehill. Notera det.

4. Bills är nr 12 försvarsmässigt mot springspelet i hela NFL. De tillåter 103,1 yards per game. Det är ingen slump att Chiefs tog in Jets RB LeVeon Bell, eftersom rookie Clyde Edwards-Helaire inledde storartat för att sedan falla ner i "lunken". Bell gör comeback i nästa match, men du behöver inte vara ett geni för att förstå att denna match blir en showdown mellan två starka armar...

5. Historiken dem emellan berättar att de mötts 48 gånger och att Bills har 26-21 och en oavgjord.

6. Chiefs passing offense är NFLs fjärde i ranken och det är högoktanigt. Raiders kunde hålla offensiven i schack genom att spela soft coverage mot Mahomes och säkerställde sedan Mahomes vapen offensivt med sju-åtta försvarare. Bekymret för Bills är att deras secondary är för svajig.

Min slutanalys är att Chiefs offensiv får mer tid på planen i denna outing och då kommer inte Bills att kunna producera nog med poäng på tavlan.

Jag spelar Chiefs -4 till oddset 1,74 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip