En spännande preseason mellan toppen och kanske botten om vi ser till hur lagen är positionerade inför säsongen. Med det sagt; jag kommer lira på Colts i den här outingen. MEN när Bills spelar med sina starters kontra Colts starters, då är Bills klart, klart bättre. Idag får vi dock inte se det.

Bills kommer vila sina starters och försöka fokusera på de positioner som fortfarande behöver tillsättas - "position battles from training camp". När det gäller Bills är det först och främst i secondaryn som de behöver testa spelare. Colts däremot kommer till den här matchen borta mot Bills (notera att detta är enda matchen som Bills spelar hemma under preseason) taggade de luxe i och med att de har en ny coach, de har en ny QB i form av Richardson (som imponerat under training camp) plus att de har en bra QB2 i Gardner Minshew. Inför den här outingen har Colts gått ut med att QB1 Richardson kommer få rejält med speltid och det innebär i mina ögon typ en halvlek och därav mitt spelförslag - Colts leder i halvlek med minst tre poäng.

Jag spelar således Colts -3 i halvlek till oddset 1,86 hos bet365.com

Värt att notera:

1. Om jag nämner Colts, då säger du; "...det verkar stökigt i ägarleden kontra kontrakt gällande RB-ässet Jonathan Taylor..." och då svarar jag; o ja. Det som har hänt är att running backs generellt i NFL har svårt att få värden i sina kontrakt, vilket i sin tur har lett till ett mindre uppror bland dessa spelare, där några av dem är en nyckel i respektive lags offensiv. Colts ägare Irsay tycker att RBs skall ta det som män och spela ut kontrakten enligt vad spelarföreningen och NFL har kommit överens om. När Irsay sade detta lät det ganska nedlåtande och därifrån har det varit en smärre cirkus hos Colts och RB Jonathan Taylor som är Colts bäste spelare.

2. För nye HC Shane Steichen (anlänt från Eagles, där han jobbade som offensiv koordinator) kommer preseason perfekt. Då kan han fokusera på vad spelarna gör på planen kontra vad som händer utanför den. Steichen kommer till ett Colts som han själv får forma utifrån eget huvud, tillsammans med den operative (ibland för mycket involverad) ägaren Jim Irsay. Colts plockade in 12 nya spelare från årets draft till sin trupp. Det är starkt jobbat. Steichen har också fått handplocka sin staff och det är ett uppenbart fokus på offensiven. Ny OC (Cooter) och ny QB-coach (Turner) är nya och tillsammans med Steichen kommer nye QB Anthony Richardson vara väl understödd i sin utveckling.

3. QB Richardson kommer få mycket speltid i afton. Det är en perfekt start för honom att visa upp sina tools, samtidigt som Steichen vill se hur hans offensiv ser ut i skarpt läge. Han vet också om att Bills spelar med sitt B- och C-gäng hela kvällen, vilket kommer underlätta testandet för Richardson.

4. Bills å sin sida kommer vila en av NFLs bästa quarterbacks i form av Josh Allen. Vi kommer få se de rutinerade, men sällan dominerande QBs Allen och Barkley. Det kommer inte vara några djupa dalar, men framför allt; inga höga berg i deras spel.

5. Bills defense är deras "backbone". Även om B- och C-gänget startar är Bills bra. MEN med vetskapen om Colts och deras test gällande sin offensiv idag, då skall det bli relativt tufft för Bills defense. Colts har tre riktigt spännande receivers i år och alla kommer spela. Det borde göra att Colts tidigt får poäng på tavlan och därifrån tror jag inte Bills orkar jaga ikapp. Det bygger dock på att Colts spelar sina starters till halvlek (i alla fall QB Richardson).

6. Noteras att "första-års-coacher" alltid är mer motiverade att vinna "meningslösa" matcher än erfarna coacher.

Jag spelar Colts -3 i halvlek till oddset 1,86 hos bet365.com.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip