Vilken höjdare vi påbjuds i afton. Bills (7-6) mot Cowboys (10-3).

Det här är en måste-match för Bills om de vill spela slutspel i år. Både Bengals och Colts vann igår. Jag ställer mig frågande till om deras defense med alla skador orkar stå emot Cowboys och Dak Prescott? Jag tror inte det.

Vinsten mot Chiefs var på nåder och det var inte Bills som "vann" matchen, utan det var snarare Chiefs som sköt sig själv i foten som "förlorade" matchen. MEN en seger är en seger och Bills måste vinna sina matcher för att hänga på i slutspels-racet. Om Bills vill vinna den här matchen måste de fortsätta vikta mer springspel än pass i sin playcalling. QB Allen spelar bra i år också. Han har inte ett av sina bästa år, men 3 447 passade yards med 25 TDs och 14 interceptions. Lägg därtil 374 yards på marken med 10 TDs. Tillsammans med RB Cook måste springspelet fungera idag. Detta till trots; orkar man stå emot Dallas Cowboys offensiv med så många skador på sin defensiva lina? Jag tror inte det och väljer att spela Cowboys +0.5 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Jag har år efter år trott på Bills som ett lag för Super Bowl, men jag har gett upp i år. Det är för mycket stök och commotion i omklädningsrummet plus så många skador på nyckelspelare som behövs på planen dels för sin rutin, men självfallet för sina kvaliteter - se bl.a. LB Matt Milano. Nu försvann även Epenesa och ässet Hyde är borta. Det jag läser om Bills för dagen är mest en frustrerad Diggs som tycker att han får för lite bollar.

2. Jag har också varit kritisk till Cowboys som lag. För mig har de över de senaste åren varit mer som ett tomtebloss; lyser upp en kort stund och sedan faller man hårt till marken när det gäller. MEN. I år har det hänt något. QB Prescott är skipper för ett lag som har fem raka vinster och som imponerar kraftigt såväl offensivt som defensivt. Cowboys ÄR bra. Mot Eagles senast hade Prescott +270 yards med två touchdowns. Han finner sina WRs och TEs över hela fältet och det gör Cowboys livsfarliga. Deras playcalling har många outs. När sedan deras kicker Aubrey sätter field goals från 69, 59, 45 och 59 yards till mål; ja, då är det tufft att matcha Dallas.

3. Cowboys har ett snitt om 42 poäng per outing framåt över de senaste fem matcherna. WR Lamb spelar som i trans och har haft minst en TD i fem raka segrar (luktar nästan Travis Kelce anno 2022 över honom) och är nr 3 i ligan med sina 1 253 mottagna yards. Då har vi ännu inte pratat om deras springspel som är bra. De snittar 118 yards per outing och är nr 11 i NFL med den statistiken.

4. Cowboys defense tillåter 289 yards per game. LB Parsons har 12.5 sacks över året och är en "game changer". I sin secondary finns DaRon Bland som leder NFL med åtta interceptions (!) och hela fem pick-six. Imponerande.

5. Det som alltid talar till Bills fördel på hemmaplan är vädret. Noteras bör att Cowboys alltid spelar inomhus och är hemskt svårslagna hemma. Prescott är 3-3 på bortaplan i år och om vi då ser att Cowboys är 10-3 totalt är det lätt att räkna ut att Cowboys samtliga förluster har kommit på bortaplan. Med det sagt; Cowboys är ett bättre lag i år än på mången god dag.

6. Men hur bra är Bills i år? Vi måste ställa den frågan. Det var samma fråga som jag besvarade igår gällande Steelers och Broncos. Två lag med plusstatistik, men som har lag som borde var minus .500. Vi fick svar på det igår också, då båda lagen blev "blottade". Jag vet att de måste vinna för att hänga på i slutspels-racet, men min feeling är att Cowboys offensiv är för stark.

Det här kommer bli en riktig toppmatch med två fina lag. Jag väljer att vikta mitt speltips mot ett Cowboys som leder med minst +0.5 poäng i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip