Vecka 2 i London och denna gång är det Bills som står som värd mot Jaguars.

Notera att matchen börjar kl 15.30 svensk tid. En riktigt bra match i min värld. Två fina lag, där ett imponerade å det väldigaste senast nämligen Buffalo Bills. Jag satte alla mina tips i föregående helg utom i en match, där jag gick bort mig fullständigt - se Bills vs Dolphins. All statistik skrek Bills, men jag blev tagen på sängen av Dolphins enorma offensiv i de inledande veckorna och gick på dem moneyline. Facit blev en komplett överkörning från Bills sida och när laget är så bra på samtliga nyckelpositioner på respektive sida av bollen, då är Bills svåra att slå. QB Allen spelade som en champion och Bills defense gjorde inte en miss. Då är Bills svårslagna. När sedan Jaguars har enormt svårt på sina third downs (16/51); ja, då spelar jag Bills.

Jag kommer gå på BIlls och spelar -4 i handicap till oddset 1.70 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Bills har inte spelat i London på drygt åtta år och då mötte de just Jaguars och fick stryk. MEN det var från en tid som flytt. 2023 är Bills åter på tapeten som en Super Bowl-contender och efter de inledande fyra veckorna har de visat hur bra de kan vara och matchen mot Dolphins senast var ett statement i min värld. När QB Allen spelar fläckfri fotboll (när han inte ger bort bollar) och Bills tuffa defense spelar på topp; ja, då är Bills svårslagna.

2. Bills defensiva lina kommer sakna DE Rousseau på söndag, men alla tecknen i himlen pekar mot en comeback av en av ligans absolut bästa pass rusher över de senaste 5-7 åren i form av Von Miller. Han berättar själv i sin egen podcast att det är "95%" chans till spel. Jag tycker det känns som ett klartecken på att han kommer spela, men säkert på s.k. pitch count (ett antal begränsade spel). Von Miller tillför så mycket mer. Han är som en pappa för Bills defense och kommer se till att de fortsätter producera enormt starka papper. Bills defensiv var ruggigt läcker att se mot Dolphins. QB Tagovailoa fick knappt andas, utan det small mot honom hela tiden. Rousseau, Floyd, Lawson och Epenesa gjorde Tagovailoas tillvaro mindre trevlig. När jag sedan gick igenom Bills interior line var statistiken även här mycket tilltalande. Da'Quan Jones och Ed Oliver spelar kanske sin bästa fotboll för dagen. Lita på att Jaguars Lawrence kommer få sina servetter varma. Bills defense har skapat 11 turnovers och 16 sacks till dags dato och leder självfallet NFL med den statistiken.

3. Hur skall då Jaguars QB Lawrende överleva Bills defensiv? Först måste Jaguars offensiva lina steppa upp och med vetskapen om att Cam Robinson gör comeback på linan, då skall det underlätta något för Lawrence till mer tid i passningsfickan. Det börjar med den offensiva linan. Den stora frågan kvarstår dock; mäktar Jaguars offensiva lina stå emot Bills pass rushers? Låt mig tvivla.

4. Jaguars secondary ställs emot WRs Diggs och Davis. De har inte mött den kvaliteten av receivers ännu och det blir en tydlig "match-i-matchen". Jag kan inte se någon på Jaguars secondary som har de verktyg för att hålla Diggs och Davis under kontroll.

5. Jaguars springspel med RB Etienne i spetsen kan vara ett område, där Bills för tillfället har en tydlig svaghet. Bills är sist i NFL med tillåtna yards per försök (se rushing defense) och har släppt ca 6 yards per försök. Här kommer Jaguars testa ofta och länge för att se till att Bills offensiv INTE är på planen. RB Etienne har dock sett sådär ut hittills med ett snitt om 65 yards per match och ca 3 yards per försök. Det håller definitivt inte. När du sedan tittar på vem Jaguars springer på i form av Bills Milano; ja, då blir ALLT svårare. Milano har 485 tacklingar på hans 89 senaste matcher. DET säger en hel del. Hans instinkt i sitt sätt att spela är på den absolut högsta nivån som finns och han har spelat på den nivån i flera års tid.

6. Bills QB Josh Allen satte 21 av 25 pass för 320 yards och fyra touchdowns mot Dolphins i föregående vecka. Han ägde Dolphins defense och om vi skall jämföra Dolphins vs Jaguars, då håller Dolphins en bättre klass. Det gör att QB Allen kommer ha en riktig field day mot Jaguars secondary (om han inte är jetlaggad de luxe).

För mig är Bills det enda vettiga spelvärdet här. Jaguars offensiv har haltat rejält båda i luften och på marken och det är ett tufft läge att få till det mot ett av ligans bästa lag för tillfället. När Bills spelar så starkt på respektive sida av bollen är det tufft att rå på dem. Jag spelar Bills -4 till oddset 1.70 hos Unibet .com. PS. Notera starttiden för matchen - se kl 15.30.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip