Bills (5-5) vs Jets (4-5) på bästa sändningstid i USA. Men vad har vi för förutsättningar att se fram emot? Två lag med stora bekymmer inför den här drabbningen. Bills är det lag som känns mest olikt sig. Jets tappade sin Hall Of Famer-QB efter tre drives mot just Bills i premiären. Som jag ser den här outingen finns det ett riktigt bra spelvärde och det är underspelet dvs totalt under 39.5 poäng i matchen till oddset 1.90 hos Unibet . Ta det!

Bills har jag sett som en contender över de senaste åren. När du har en stark QB med ett lag som är i sin prime såväl offensivt som defensivt och som är välcoachat, då är fönstret öppet för att nå Super Bowl. Som jag även sett för Cincinnati Bengals (innan Burrow gick ner för andra gången och numera är definitivt borta). Bills fönster står inte längre på vid gavel. Det är i det närmaste stängt. Det finns olika anledningar till det. Nu har laget kickat sin offensive koordinator Dorsey, men är det där skon klämmer? Bills omklädningsrum känns däremot en aning "tappat". Det är inte samma poise längre. Gå in i Jets omklädningsrum och känn den viben. Här borde det vara konstant gnäll på Jets offensiv, men om du har ett defense, där samtliga positioner i försvaret leder nästan alla positioner i PFF-grade = det är den känslan som har övertaget. Jets kan mycket väl vinna den här matchen, MEN åter till Bills; laget måste vinna denna outing. Deras spelschema blir inte lättare och som sagt; fönstret är på väg att stängas. Om jag tillhörde Bills Mafia skulle jag ha haft en tilltro till mitt lag att vid starten av vecka 11 och det här mötet med Jets, då hade vi varit i ledning i AFC East och tillhört topplagen i AFC. MEN. Så är inte fallet. Det är ett desperat Bills som kommer kliva ut på planen i afton. Tro mig.

Jets lag och deras Super Bowl-fönster kommer att öppnas nästa år. I och med att QB Rodgers gick ner skadad direkt ändrades samtliga förutsättningar. Jag trodde laget skulle krackelera fullständigt, men här står vi nu 4-5 och är i vecka 11. Lagets defense är en fröjd att se. Det kom statistik från NFL i veckan och på de mest viktiga positioner i försvarssystemet står det ett Jets-namn på de ledande positionerna. Det är väldigt imponeande. Om vi tittar på offensiven känns den knappt mätbar. Så usel har den varit.

Linan i Vegas ligger på Bills -7 och den skulle jag inte ens ta i med degeltång. Nej; fokusera på att Bills måste få snurr på sin offensiv, samtidigt som QB Allen måste sluta kasta bort bollar. Jets defense är ett av ligans bästa vecka ut och vecka in; det blir ingen lätt match. Om du sedan vänder på kuttingen, då Jets skall driva sin offensiv som knappt har styrfart = det finns ETT riktigt bra spel nämligen underspelet = ta det!

Jag spelar U39.5 poäng gjorda totalt i matchen till oddset 1.90 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Bills snitt i offensiven sedan vecka 5 är 20.5 poäng per outing. Det håller inte, men det är facit. QB Allen har kastat mer interceptions än Bills Mafia har fått fira segrar i år. QB Allen leder NFL med 11 interceptions. Det är inte bra. Under fjolåret ledde även då Allen ligan med flest turnovers (22 st). Han har inte varit bättre i år. Lycka till med Jets pass rush i afton. Bills skall vara favoriter, men jag är inte säker på vinst. QB Allen hade 177 passing yards med en TD och två picks. Idag möter han ett av ligans bästa defense med en superskarp secondary (se Sauce Gardner och DJ Reed). Pass på.

2. Notera att Bills möter Eagles, Chiefs, Cowboys och Chargers i de fyra efterföljande matcherna. Det är lag som Jets redan mött och är 4-5.

3. När Bills förlorar den s.k. "turnover battle", där är laget 2-5, snittar 19 poäng framåt och är -12 i total point differential. Snacka om stats.

4. Jets gav bort segern mot Raiders senast med två touchdowns som var inne, men som ropades tillbaka pga. penalties. Det kändes som det var ett skämt, eftersom det skedde i tid och otid. När du sedan förlorar matchen med fyra poäng till slut, då svider det rejält.

5. Det som kommer bli positivt är att något lag (förhoppningsvis) kommer bryta sin negativa trend och vinna matchen.

6. Notera att Jets INTE har satt en touchdown över deras senaste 11 kvartar. Det är penibelt. Det måste bli en ändring.

7. Bills är 4-1 på hemmaplan denna säsong och de har vunnit de tre senaset fajterna mot Jets på Orchard Park. Jets vann dock den senaste matchen lagen emellan i vecka 1.

Nej; ta underspelet. Matematiken är enkel. Jets gör inga poäng framåt och Bills möter ett av de tuffaste försvaren för dagen, samtidigt som de snittat 20 poäng framåt sedan vecka 5. Det kommer bli en poängsnål match. Lagen kommer vilja sätta stopp för sina turnovers och sina penalties. Somethings gotta give, men om det är Bills eller Jets som kommer vinna vet jag ej.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip