Bills (13-3) vs Ravens (11-5) i divisional round.

Hade den här matchen varit den första i slutspelet för Bills hade jag gått på Bills, MEN jag blev uppriktigt sagt stressad av deras outing mot Colts senast. Jag hade antagligen för höga förväntningar, men det kändes inte riktigt bra. Visst; varje lag har rätt att ha lite nerver inför slutspelet, men detta var en av Bills sämsta matcher under året och Colts var inte heller särskilt bra. Det spelet kommer inte att räcka mot Ravens idag...

Jag väljer att spela Ravens +2,5 till oddset 1,90 hos bet365 .

Värt att notera:

1. Ravens andra halvlek mot Titans var riktigt tilltalande och då framförallt Ravens defense som steppade upp rejält. Jag tycker också att Ravens spelar sin bästa boll på länge och det kommer behövas. Har Bills något svar mot Ravens QB Jackson? Han sprang för 136 yards mot Titans senast. Alltså mer än vad RB-ässet Derrick Henry sprang. Bills har inte haft en motståndare som Ravens vad gäller springspelet och det måste beaktas. Ravens har ett trehövdat monster när det gäller springspelet: QB Jackson (1 005 yards), RB Dobbins (805) och RB Edwards (723 yards). Bills har dessvärre tillåtit +150 yards vid flera tillfällen i år. Här måste Bills steppa upp.

2. Ravens är det enda laget i NFL-historien som har ett vinnande rekord på bortaplan i playoff. Notera det. De kommer sätta press på Bills QB Allen. I parti och minut. Det är alltid en risk, men samtidigt..."when you see ghost..." betyder det att Allen måste snabbt som ögat hiva iväg sina pass korrekt. Det är ingen slump att Ravens forcerade 25 fumbles över hela året. OM Allen inte kan hantera sin bollsäkerhet, då kommer Ravens vassa secondary snabbt plocka in bollarna. Pass på!

3. Bills har enligt mig ett endimensionellt offense, dock ett förbenat bra sådant. Det har handlat om QB Josh Allen och pass i 9/10 försök. Springspelet är helt iskallt och om Bills skall få något syre i sin offensiv, måste Singletary röra på sig mer. Den bättre RB från Bills, Zack Moss är borta pga skada från föregående helg, vilket är ett minus. Samtidigt är Ravens defense riktigt bra mot spring. Jag måste belysa detta. Ravens run defense höll alltså RB-champ Titans Henry till måttliga 40 yards på 18 försök senast. Henry var helt osynlig i andra halvlek. Defense steppade upp rejält. Mot Bills idag måste Ravens defense spela bra över fyra kvarter för att stå emot Bills; ej tu tal om annat. Idag är dock det största bekymret i secondaryn med WR Diggs och WR Beasley.

4. Ravens HC Harbaugh och Bills HC McDermott är nära vänner. De jobbade tillsammans under Chiefs nuvarande HC Reid när denne var HC i Eagles. De pratar ofta och är nära vänner. De kan varandra innan och utan och med det vill jag säga att slutspelet handlar oftast om att spela "mistake free game to win". Ravens har bara en giveaway över deras sex senaste matcher och det har varit en faktor i deras vinnande matcher på slutet.

5. Bills är favoriter i matchen. Linan ligger på Bills -2,5 och det tackar jag för. Jag blev som sagt väldigt besviken senast och idag möter man ett Ravens som gör allt rätt för dagen. Ravens defense såg till att hålla ett top-10 offense som Titans till totalt 209 yards med 51 rushing yards. Ravens defense tillät bara 18,9 poäng per match. QB Allen kommer sättas under lupp från start med ivrigt blitzande från Ravens. De kommer pressa och pressa. Ravens kommer spela man-to-man coverage och med garanti får vi se endera Peters eller Humphrey på Bills WR Diggs. De är riktigt bra. Det är Diggs också, men som sagt; tiden i fickan kommer bli kortvarig för QB Allen. Något säger mig att det lär bli minst en interception från Allen i afton. Kolla sidospel på det.

Det här enligt mitt tycke den svåraste matchen att bena isär av de fyra som spelas i helgen. Det kommer bli tajt, men spännande. Jag blev som sagt lite störd av Bills dåliga spel senast och det hänger kvar. Hoppas dock på en riktigt fin match i afton och om Bills orkar stå emot Ravens springspel och den oberäknelige QB Jackson, då kan det räcka, men det spel som tilltalar mig är Ravens +2,5 till oddset 1,90 hos bet365 .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip