Bills var ligans mest positiva överraskning under året och det var riktigt kul att se Bills QB Josh Allen växa fram till en gigant genom att ta sitt lag hela vägen till AFC Championship-game mot Chiefs. Bills har byggt sin offensiv än vassare i år och deras defense har varit bra under ett antal år nu. Bills är i win-mode nu och kan mycket väl gå hela vägen till Super Bowl i år. Laget har allt som krävs. De är storfavoriter i afton och det med rätta.

Steelers är ingen bluff, men det var sorgligt att se den totala härdsmältan som drabbade laget som genom vecka 1-9 var 8-0 för att avsluta 4-4. En konkret orsak till "tappet" var Steelers offensiv och främst QB Roethlisbergers spel som föll som en fura. Det är klart att det måste ha varit en dold skada som hämmade Big Ben. Han hade en passer rating på 101,8 från vecka 1-9 för att som sagt prestera en passer rating på 86 de sista åtta matcherna. Det är på tok för dåligt. Till Big Bens försvar måste vi nämna hur uselt Steelers springspel var, eftersom de snittade 3,6 yards per försök och ett snitt på 84 löpta yards per game. Klart sämst i NFL. Det håller inte. Det var därför ingen slump att Steelers plockade RB Harris som sitt förstaval i årets draft. Harris är en stor RB som kommer göra skillnad. Steelers har ett defense som är ett av ligans bästa och laget har bra spelare på sina key positions. De kommer vara bra i år om Big Ben sköter sig. MEN. Bills skall vara klara favoriter i denna outing.

Jag finner dock mitt spelvärde på Bills WR Stephon Diggs och att han gör minst en touchdown. Vi får oddset 1,90 hos bet365 .com och det är taget.

Värt att notera:

1. Bills vann sina sex sista matcher under säsongen 2020/21. Det var en tangering av 1990-års säsong.

2. Steelers offensiva lina har försämrats radikalt från 2020/21, eftersom ässen Pouncey, Villaneuva, DeCastro och Feller är borta. Det kommer ta laget några matcher för att försöka finna sin rytm, men den offensiva linan är svagare i år.

3. Bills har 20 av 22 startande spelare från 2020/21 kvar i truppen och det är mumma för att bygga en contender (se Bucs som har kvar samtliga 22). Bills var nr 2 i NFL i fjol gällande offensiven. De nådde +500 poäng totalt över en säsong. Otroligt spänstigt rakt över hela säsongen. QB Allen har redan nu många förespråkare att bli årets MVP 2021. Han var strålande i fjol. Han kastade för 4 544 yards, 37 touchdowns mot 10 interceptions och 70% korrekta pass.

4. Nr 1 WR för Bills är Diggs. Han hade en av sina bättre säsonger under fjolåret. Han ledde hela ligan i mottagningar med 127 och tog emot pass för 1 535 yards. Allen/Diggs och deras "rapport" var fenomenal. I år har även Diggs röstat fram som team captain och det lär boosta honom än mer. Han är en ruggigt snygg route-runner och har helvassa händer. Vi vet att Diggs är Allens skyddsfilt och i "redzone" är det svårt att bevaka Diggs. Minst en TD imorgon och 1,90 är riktigt bra odds. Notera också att QB Allen kan vara en potentiell TD-görare, då han ofta springer själv vid goal line.

5. Highmark Stadium (Bills) kommer vara smockfull med Bills Mafia-fans och säga vad man vill, men laget har enormt trogna fans och i år är Bills favoriter att vinna AFC East och även betrodda med att nå AFC Championship-game.

Bills är min vinnare i den här matchen. Det kommer dock bli en grymt kul match att se, eftersom det är två klassiska lag som har förutsättningar för att spela bra. Mitt spel landar dock på att Bills WR Stefon Diggs plockar in minst en TD och till det riktigt fina oddset 1,90 hos bet365 .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip