Efter en del om och men har vi äntligen fått en bekräftelse på att matchen mellan Bills och Steelers på Orchard Park, NY äntligen kan spelas. Matchen flyttades en dag framåt och det med all rätt. Det är så många människor involverade i en slutspelsmatch i NFL; se båda spelare, organisationer, fans och turism. Då måste säkerheten och omsorg för alla närvarande vara på plats. NU är den det och äntligen kan vi då spela matchen kl 22.30 svensk tid i afton. Jag längtar redan.

Väderaspekten måste tillskrivas vara en av nyckelfaktorerna idag och då innebär det som oftast att det lag som är bäst på marken är det lag som vinner. Bills är storfavoriter och skall så vara. De har sett väldigt starka ut på slutet och är ett av de lagen som kommer in till slutspel med bäst form. Steelers har "halkat" in om jag kan skriva så, MEN de är inte alls tokiga när de får springa ofta och länge med bollen. Bekymret för Steelers är att de har tappat sin bästa spelare (TJ Watt) pga. skada och med honom på plan ÄR man ett bättre lag. Det är förutsättningarna.

Jag kommer spela Steelers RB Harris att göra minst en touchdown till oddset 2.60 hos bet365 .com. När förutsättningarna är som de är, då blir det mycket spring och ofta. Harris är van att löpa "alla" yards och tar alla spel från 1 and goal.


Värt att notera:

1. Steelers har haft stora framgångar med en RB och tre TE med sina offensiva spel. Det är något som Bills haft svårt för under hela säsongen. Räkna med många springspel idag och det skapar bra förutsättningar för Steelers Harris att springa ofta och länge.

2. Bills kommer å sin sida springa med RB Cook och QB Allen. Just Cook har varit en nyckelfaktor till Bills framgångar efter ny offensiv koordinator. Han har löpt för 1 122 yards med två touchdowns på 237 försök. Bills plan blir också beroende på vädret, men räkna med mycket spring. QB Allen har 111 löpningar för 524 yards och hela 15 touchdowns. Steelers måste vara förberedda här.

3. Steelers har däremot haft stora problem med att försvara sig mot sina motståndares TEs och just Bills har ett par riktigt starka sådana, vilket Steelers vet. Kincaid, Knox och Morris har tillsammans tagit emot 97 pass för 885 yards och fem touchdowns. Notera det.

4. Tredje och lång är en flaskhals som har förföljt Steelers i år såväl om det blir spring eller pass. Måste cleanas upp här.

5. Steelers RB Harris har verkligen tänt till över de två senaste matcherna, då han löpt för 234 yards på 53 försök med tre touchdowns. Harris är så stor och svårstoppad i red zone. När sedan Bills har tillåtit minst en rushing TD över de nio av sina 14 senaste matcher; ja, då vill jag vara med och tjäna en slant på Harris TD.

6. Snö i all ära, men det stora problemet i afton blir vinden. Det krävs en ruggig armstyrka för att överhuvudtaget få till längre pass när man pratar om en vind över 20 mph. Det är viktigt att ha med sig. Det gynnar Bills Allen som kanske har ligans absolut starkaste arm. Steelers Rudolph har spelat i en del tråkiga väderslag genom åren hos Steelers. Det har gått sådär och det gör att RB Harris kommer få bollen ofta och med all säkerhet i red zone. Det kommer bli korta pass och många löpningar.

Buffalo är Super Wild Card Weekends största favorit och med den form som de har inför den här outingen så är det rätt. MEN. Det går inte att blunda för vädret, utan respektive lag kommer få det vanskligt med snö och vind. Det är lika för båda lagen. Jag gillar spelvärdet på Steelers RB Harris och en TD till oddset 2.60 hos bet365 .com. Jag tar det och hoppas matchen blir sevärd, trots all snö och vind.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip