När jag såg att Broncos (1-3) vara favorit i denna outing tänkte jag hämtgurka på Jets (1-3). Jag såg själv Jets match live mot Chiefs på MetLife föregående söndag och det var ett steg i rätt riktning. Sedan kan ingen ha missat Broncos HC Sean Payton tvärsågning av Jets OC Hackett (som var Broncos HC under fjolåret, men som fick kicken efter att ha satt en dålig produkt på plan) inför starten av årets säsong. Det var inte snyggt. Det var inte klädsamt, utan det kändes mest bittert från Paytons sida. Varför över huvud taget sätta sig i den positionen är över mitt huvud. MEN. Jets har inte glömt den sågningen och lita på att de kommer spela för Hackett i afton.

Jag kommer spela Jets moneyline till oddset 2.16 och vill bestämt hävda att här ligger linan helt fel. Jets borde vara favorit.

Värt att notera:

1. Jets är 1-9 över sina tio senaste matcher och det är inte acceptabelt med tanke på den talang som finns i truppen. Vi är alla medvetna om att QB Rodgers är ute (han rehabbar sin akilles de luxe), men oavsett; det finns som sagt på tok för mycket talang i Jets att 1-4 skall inte vara på kartan. Det som är noterbart är att Jets inledande fyra matcher har varit mot Bills, Cowboys, Patriots och Chiefs. Det är en av de tyngsta starter för alla lag i år. MEN det kommer bli lättare framåt och då är 2-3 en helt OK start enligt mig med tanke på att Rodgers gick ner i match 1.

2. Jets QB Zach Wilson har varit allt annat än bra, men mot Chiefs fick vi se den Wilson som jag ör övertygad om frälste Jets management i draften för ett par år sedan. Han var klart bättre än Chiefs Mahomes. Nu möter man Broncos som är nr 32 i NFL gällande tillåtna poäng per outing och även tillåtna yards per outing. Broncos defense är kort och gott uselt efter fyra spelade veckor. Jets mötte Chiefs senast som bara tillåtit 11 poäng i snitt per match och är ett av ligans bästa defense. Detta till trots var Jets med i matchen til the better end och 20 poäng har inte Chiefs släppt till alls under säsongen. En av de mest viktiga anledningar var att Jets QB Wilson satte 10/14 first downs för 117 yards. Jets genererade 7.6 yards per dropback när de passade vid first down och den siffran är exemplarisk. Notera att Broncos har tillåtit en passer rating om 132 när det kommer till first downs och är sämst i NFL med den statistiken. Jag gillar Jets chanser idag.

3. Jets RB Breece Hall är en fröjd för ögat. Han har varit på en medveten pitch count över de fyra första matcherna, men nu är det slut med det. Jets släpper loss Breeced Lightning i dagens match mot Broncos. DET är riktigt spännande. De RBs som sprungit för minst 25 försök är Hall nr 2 i ligan med ett snitt om 6.6 yards. Detta har han alltså gjort på 40% av alla offensiva snaps från Jets sida. Om Jets HC Saleh får bestämma kommer Hall att snitta på 70% av alla snaps onwards. Det är som sagt rätt läge att släppa loss Hall i afton. Broncos är som sagt svaga på defense och deras run defense är absolut sämst i hela NFL. De tillåter 176 yards. Jag säger pass på!

4. Broncos var 0-3 innan matchen mot svaga Bears senast. Det som Broncos kan ta med sig som positivt var att de kom tillbaka från ett underläge 7-28 och vände det till vinst. Jag vill dock bestämt säga att Bears slarvade bort denna outing fullständigt. Det var inte så att Broncos spelade bra. QB Russell Wilson satte 75% av sina pass för 233 yards med tre touchdowns. Han skötte sig bra, men defensiven som sagt; den lämnar mycket att önska. De har tillåtit 37.5 poäng i snitt per match. De gav upp 28 poäng mot Bears (!).

5. Jets har spelat ett fullgott defense hittills, men har inte varit i närheten av vad deras talang på defense kan göra. De har tillåtit 21 poäng per outing. Något säger mig att den här matchen är vändningen. Alla kommer steppa upp för sin coach Hackett.

6. Broncos är 7-3 mot Jets över de tio senaste matcherna.

7. I min värld bottnar allt i idag att Jets QB Wilson spelar bra för andra matchen i rad. Det är ett måste. Han behöver visa upp ett spel som berättar att han kan spela konsekvent bra. Han var bättre än Chiefs Mahomes i söndags. Hans passer rating visade 105.2. Han kastade för 245 yards på 28/39 pass mot ett av ligans bästa defense. I afton möter Wilson ett av ligans sämsta defense och om han INTE har en stark outing blir i alla fall jag förvånad.

Jag spelar Jets moneyline till oddset 2.16 hos Unibet .com. Jag har verkligen inte blivit imponerad av Broncos ännu. Jets å sin sida har också väldigt mycket att bevisa och det är läge att göra det i afton. Ett kul sidospel kan TD på Breece Hall vara. Han kommer få mycket speltid.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip