Två lag som före säsongen var de som fick utstå mest negativa kommentarer om säsongen och framtiden. Två lag som är i "rebuild mode". Två lag som senast vann Super Bowl (när Browns vann 1964 hette det NFL Championship tills 1967, då Super Bowl blev vedertaget) på 60-talet. MEN lika förbenat är det en väldigt intressant matchup ikväll, då ett av lagen överraskat positivt hittills - New York Jets.

Inför säsongen har en s.k. fire sale gjorts bland Jets "äldre" stjärnor och spelare som satt med dyra kontrakt - allt för att göra en omstart efter fjolårets usla säsong. New York Jets har inte haft en bra quarterback sedan Broadway Joe Namaths dagar och Super Bowl-vinst 1969.

I år var året som Jets hade en stor chans att gå 0-16 eller max ta 2-3 segrar totalt, vilket skulle innebära att laget får plocka som nr 1-3 i 2018-års draft OCH där ge sig själv en riktig quarterback i och med att 2018-års klass har många fina QB-stjärnor i vardande. MEN istället har Jets två raka segrar och har börjat 2-2 efter fyra veckor. Vid vinst idag kliver man förbi Super Bowl-favoriten New England Patriots i AFC East och det säger det mesta...

Jag kommer spela Jets som vinnare av match till oddset 1,92 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Jets QB Josh McCown har spelat för såväl Brown som Jets, men vi kan lugnt säga att hans fyra första veckor för Jets har varit riktigt lovande, då han har 70% completion rate på sina pass. McCown är duktig på "ball placement". Han har lagt några riktigt fina långa, djupa pass som skapat ett par touchdowns hittills i år. McCown's största bekymmer är att han aldrig riktigt hållit ihop skadefri under en säsong. Vi får se hur länge han klarar sig i år och fram tills dess, då kommer Jets att vara ett ganska habilt lag.

2. Browns nr 1 i årets draft, Myles Garrett kommer spela. Tillbaka för Browns är också Danny Shelton. Två riktgt bra spelare och nyttiga för Browns defensiva lina, men samtidigt är lagets riktiga äss på linebackersidan, Jamie Collins skadad och borta.

3. Matchen i matchen kommer vara respektive lags running backs. Jag gillar bägge lagens springspel. För Jets har såväl Powell som McGuire tänt till på samtliga cylindrar och var suveräna i senaste matchen mot Jaguars. Powell satte en 75 yard touchdown och McGuire en 69 yard touchdown, vilket är rent magiskt. Såväl Crowell som Jackson har potential att slå igenom i år, men hittills har de bara varit godkända. Idag möter de Jets dynamiska 3-4 defense och det är ingen lek.

4. Jets har en klar fördel i denna match pga ett stabilt springspel, en stabil wide receiver-grupp med en överraskande bra TE i form av Seferian-Jenkins med en tillhörande quarterback som sällan levererar en svag boll, då han bestämmer sig för att kasta. Browns å sin sida har varit för ojämna mot ganska svaga lag på slutet. QB Kizer är en lovande spelare, men hittills för ojämn. Browns motsvarighet på WR/TE-sidan är inte mycket att yvas över och med tanke på den unga, men heta secondary med superstjärnan i vardande, Jamal Adams och hans lekkamrat Marcus Maye kan Jets få en "field day" mot Browns svaga offensiv.

5. Senaste gången som Cleveland Browns slog New York Jets var 2007. Det är 10 år sedan...

Som sagt; två lag som samtliga experter rankat som typ sist och näst sist, men dagens match kommer vara speciell. Jag håller Jets som det bättre laget för tillfället och spelar dem som matchvinnare hos Unibet till oddset 1,92.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip