Det är ett par matcher idag som har slutspelsauran runt sig och är viktiga. Flera andra matcher skall mer eller mindre "spelas av", eftersom de är borta från slutspel. Jag undviker de matcher som inte gäller något och fokuserar på de som handlar om liv eller död.

Först ut är Tampa Bay Buccaneers vs Carolina Panthers. Bucs har chansen att vinna NFC South för andra året i rad, men också en slutspelsplats för tredje året i rad. DET om något räcker som motivation från GOAT Brady och hans gäng. Det har varit och verkar fortfarande vara en rollercoaster för Bucs i år. Många skador, en skakig offensiv lina, men ett bra defense under HC Bowles har ändå gett dem chansen att vinna NFC South. En av de svagaste divisionerna i år. När det gäller Bucs har vi alla gått och väntat på att det skall släppa och en positiv nyhet för Bucs är att C Ryan Jensen äntligen fått lämna IR för att kunna komma tillbaka inom 21 dagar. DET är också en grym nyhet, men som sagt; Bucs skall först nå slutspelet, vilket mycket talar för, men det är stor nyhet för den offensiva linan.

Panthers har bara en uppgift i afton; vinn eller försvinn. De har faktiskt fått hyggligt snurr på laget med interimcoachen Wilks. De har haft 3-4 olika QBs genom året. Nu har återigen Sam Darnold funnit sin rytm och har spelat fullt godkänt på slutet. Han var grym för USC i college, men svag för Jets och sådär hos Panthers. MEN. Låt oss hoppas att Darnold finner en plats hos Panthers framåt. Han har snittat 8,6 yards per passningsförsök och har en completed percentage som berättar 61,4 procent. Det som dock är tilltalande för Darnold är att han nu, år 5 som QB i NFL, för första gången har en passer rating om 104,3 och det är nr 5 i hela NFL. Snacka om förändring. Frågan kvarstår dock; är det en fluga eller är det bestående? Mot GOAT Brady och Bucs defense i afton får han en chans att bevisa det.

Jag kommer spela Bucs -2,5 till oddset 1,70 hos Unibet i afton. Bucs har ett bättre lag när allt klickar och någon gång måste det verkligen ta fart.. Har också svårt att se Brady landa på minus efter 17 spelade matcher. Nu är de 7-8 och jag är övertygad om att de är 9-8 när säsongen är slut och spelar slutspel genom att ha vunnit NFC South.

Värt att notera:

1. Bucs Brady har haft ett hyggligt iskallt år. Hans snitt gällande yards per attempt är låga 6,2 yards. Det som jag ogillar mest är att han kastat hela sju interceptions över de fyra senaste matcherna. Det är inte OK även om den offensiva linan är lika bräcklig som marängbotten på nyårstårtan. Samtidigt är det just Brady du vill ha som QB är matcherna står och väger. Han är ett unikum här. Idag gäller det och jag är övertygad om vem som står som segrare i den här duellen mot Panthers Sam Darnold. Han heter Tom Brady.

2. Panthers secondary är riktigt svag pga. skador. I veckan har man plockat upp en av 2015-års bästa CB i form av Josh Norman. Det är i och för sig ett tecken på en "mindre kris" i secondaryn, men om Norman mot förmodan skulle visa upp sig från sin bästa sida kan det bli spännande för Bucs WRs Evans och Godwin. Norman är 35 år och det är imponerande att han fortfarande har "steget" som behövs för att spela CB.

3. Om Bucs vinner NFC South är laget nr 4 i seedning för NFC. Det ger dem första slutspelsmatchen på hemmaplan mot ett wild card-lag.

4. Bucs WR Evans behöver 83 yards för att nå 1 000 yards nio år i rad (!). Enorm starkt! Lita på att Brady kommer mata Evans i red zone i afton. För er som gillar att spela touchdowngörare - ha Evans i åtanke!

5. Panthers besegrade Bucs med hela 21-3 tidigare under säsongen och den insatsen ligger fortfarande kvar som en blöt filt över Brady och Bucs. Lita på att de vill plocka bort den filten i afton och visa upp sig från sin bästa sida.

6. Panthers kommer springa, springa och åter springa i afton. Det är deras smör och bröd. Det är också bästa chansen att slå Bucs. RB Foreman leder ligan med dryga 800 yard på marken och har skött sig galant.

...men när krutröken lagt sig är jag övertyga att gammal är äldst dvs. Brady och Bucs har betvingat Panthers. WR Evans har nått sina 1 000 yards och nästan med garanti satt en TD. Jag spelar Bucs -2,5 till oddset 1,70 hos Unibet.

Gott Nytt År!

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip