Ett riktigt spännande drag under Super Bowl är QB Mahomes att kasta en interception till finfina oddset 2.40 hos bet365 . Mahomes är ett äss och hans statistik har varit bländande i år, MEN avsaknaden av sin LT Fisher kommer skapa bekymmer för honom i sin passing pocket.

Det kommer pressas från flera håll hos Bucs grymma defensiv och när spelare som Jason Pierre Paul och Shaq Barrett från en chans att syna quarterbacken, då tar de den. Min feeling är att Mahomes vid ett av dessa tillfällen tar en "rå" och litar på sin enorma arm som räddare i nöden, men att det inte räcker. Bucs kunde plocka en interception på Packers MVP Aaron Rodgers; varför då inte på Chiefs Mahomes?!

Jag spelar på att Chiefs Mahomes blir interceptad minst en gång till oddset 2,40 hos bet365 .

Värt att notera:

1. I fjol när Chiefs vann Super Bowl mot 49ers kastade Mahomes två interceptions och hade den lägsta passer ratingen under säsongen (78,1). Det är få som kommer ihåg det, eftersom det var han som sedan vände underläget med -10 poäng till en finalvinst över 49ers.

2. Chiefs gav upp 24 sacks under säsongen 2020. Nr 5 i hela NFL med den statistiken. Mahomes är normalt ruggigt snabb i sin release, men återigen; hans ordinarie LT Fisher är borta och vi såg vad frånvaron av Packers LT Bakhtiari skakade om QB Rodgers tillit i sin passningsficka. Här nådde man faktiskt Rodgers utan att blitza och Bucs DC Bowles kommer nog applicera samma strategi mot Mahomes. När Bucs mötte Chiefs under säsongen tryckte Bucs fram sina pass rushers vid 17,6% av Mahomes dropbacks. Man blitzar inte mot Mahomes.

Hans resultat vid blitzande är sjukt starka; han har under 2020 en passer rating på 135,3 med 15 touchdowns och nada interceptions. Det Mahomes dock har haft en aning svårt för är quarterback pressure. Han har under säsongen haft ett bra snitt på sin passer rating under press med 108,2. Däremot har han under slutspelet 78,7%, vilket är mindre bra för att vara Mahomes. Vi har höga krav på honom. Nu möter han ett Buccaneers defense som bara blir bättre och bättre och har en tilltalande statistik under Bucs resa i detta slutspel. Hela sju turnovers, varav sex av dessa har lett till touchdowns. Mahomes har kastat totalt 25 interceptions sedan 2018. Av dessa är 10 när han blivit pressad...

3. JPP Paul och Shaq Barrett sackade Packers QB Rodgers vid fem tillfällen i NFC Championship och gjorde det vid 24,5% av Rodgers dropbacks. JPP kommer mata på mot reserv-LT för att nå Mahomes under hela kvällen. Det är inte lätt att få samma tillit i en reserv-LT. Jag är övertygad om att Mahomes kommer att känna sig stressad av herrarna Paul och Barrett under matchens gång. Det kommer leda till ett par konstiga pass; sanna mina ord.

Jag testar som sagt att spela Chiefs Mahomes minst en interception till oddset 2,40 hos bet365 med ovan vetskap.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip