NFL-säsongen för 2021 inleds natt till fredag och äntligen är det fotboll varje vecka fram till februari, då Super Bowl 56 spelas i Inglewood, Los Angeles, Kalifornien, USA. På nya Sofi Stadium. En av de stora frågorna inför årets säsong är om de regerande vinnarna Tampa Bay Buccaneers ånyo spelar i den finalen? Jag tror det är stor chans att de är NFCs representant även 2022. Troligen Green Bay Packers som är värst emot.

I afton börjar resan för Bucs och den levande legenden Tom Brady. 44 vårar ung. Kropp som en 25-åring. Fotbolls-IQ som Einstein. Ja; idel ädel lovord och oavsett vilket lag du hejar på, måste man imponeras över Tom Bradys resumé. Han skall starta sin 22 säsong. Han har hela 7 Super Bowl-ringar och är mol allena med den bedriften. Imponerande!

Jag kommer spela Bucs -6,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .com.

Värt att notera:

1. Bradys statistik W-L mot Cowboys all-time är 5-0. Det är Brady och Montana som har den statsen.

2. Regerande Super Bowl-mästarna är 13-3 när de spelar första matchen för säsongen. Notera det.

3. Bucs var formidabla under hela slutspelet och blev bara bättre och bättre. Jag gick själv rakt ut på dem i Super Bowl och satte merparten av mina lagda spel den dagen. Inför årets säsong har Bucs lyckats behålla samtliga av sina starters från det lag som vann Super Bowl. Det torde egentligen vara omöjligt, men alla vill spela med Brady. Alla vill vinna.

4. Bucs var 6-3 på hemmaplan under 2020, men notera att de gick genom slutspelet som en slåttermaskin - på bortaplan, MEN fick spela Super Bowl på "hemmaplan". Bucs var nr 3 i mest gjorda poäng framåt emedan Cowboys var nr 5 i att släppa in mest poäng bakåt.

5. Bucs var nr 2 i NFL under 2021 vad gäller passing yards per game. De snittade 289 yards i luften. Brady var nr 2 i ligan med sin 40 touchdown-pass. Totalt nr 3 med 4 633 passade yards. Det var Bradys nionde gång av 10 möjliga som han lyckades kasta över 4 000 yards. Bucs snittade dessutom 30,8 poäng framåt under 2021.

6. Cowboys då? Är de helt chanslösa? Nej. Det skall bli kul att se QB Prescott göra comeback efter fjolårets skada. En riktigt grym QB som har många fina år framför sig, men även om offensiven är stark - Prescott, RB Elliott, WR Lamb och Cooper - är defensiven på tok för svag. De möter dessutom ett av ligans bästa defense, vilket gör att samtliga äss i Cowboys måste spela på topp för att överhuvudtaget hänga med. Det är fakta.

7. För er som gillar att spela sidospel bör kolla in Bucs WR Evans att göra minst en TD. Han var nr 4 i hela NFL i fjol med sina 13 TDs. Brady och Evans har en synnerligen fin kemi mellan varandra. Evans var ett av de vapen som Brady gärna använde sig av under hela slutspelet. Pass på!

8. Noteras bör att Cowboys RG Martin är i COVID-19-protokollet och spelar inte i premiären. DET är ett stort minus för Cowboys. Zack Martin är en av de bästa i ligan på sin position.

9. Cowboys var 3-7 mot NFC-lag under 2021. De var 2-8 på bortaplan. Tråkig statistik mot Super Bowl-mästarna.

Det är ofta hyggligt svårt att pricka rätt i omgång 1, men den här matchen förlorar inte Bucs. De är bättre på samtliga nyckelpositioner och med tanke på att samtliga starters från 2021 är kvar OCH än mer tajta via training camp, då måste det noteras att Bucs skall vara klara favoriter.

Jag nyper spelet Bucs -6,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .com.

PS. Kika lite på sidospelet "spelare att göra en touchdown i matchen". Du får habila oddset 1,98 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .com OM Bucs WR Mike Evans sätter minst en TD.

Nu kör vi!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip