Jag hoppas ni följde mina tre rekar igår, då alla satt och det blev en hygglig slant i kassan. Lite oroväckande att se Bills nästan ge bort matchen till Dolphins pga. egna misstag. Bengals å sin sida hade stora bekymmer med ett tufft Ravens, vars defensiv var suveräna, men har du ingen offensiv, då har du ingen offensiv. Jag blev mest imponerad av Giants plus att jag fick "rätt" i min konkreta bedömning av Vikings som en chimär. Det var gårdagen det.

I afton är det Monday Night Football med kanske hela Wild Card-rundans "bästa" match när Tom Brady's Buccaneers (8-9) tar emot Cowboys (12-5). Det är för mig helt obegripligt varför oddssättarna har Cowboys som favoriter?

Bucs får tillbaka sin ryggrad i den offensiva linan med återkomsten av C Jensen (notera att det var till honom som Brady ringde omedelbart efter att han bestämt sig för att köra ett år till i Bucs. Jensen var free agent. Efter det samtalet var Jensen åter en Bucs).

När jag sedan skriver att Brady är 7-0 mot Cowboys genom åren via matcher med Patriots och Bucs. Det är en totaldominans. Om jag sedan berättar vidare att Bucs börjar bli skadefria (ni såg väl Giants igår? Första matchen under säsongen som laget var helt intakt = pott direkt), då borde väl pendeln svänga över?

Jag är jättetacksam och nyper Bucs moneyline till oddset 2,25 hos Unibet innan oddssättarna förstår att det är slagsida på oddsen.

Värt att notera:

1. Brady har en passer rating om 95,0, 1 945 yards och 15 touchdowns genom historien mot Cowboys. Snacka om starka papper!

2. När jag såg matchen mot Panthers, då Brady och WR Evans (som har 9 raka säsonger med +1000 yards) klickade fullständigt med hela tre touchdowns på 207 yards, då kände jag den där "vibben". Den som har varit med Brady genom alla år. GOAT-vibben. Innan den här outingen mot Panthers hade Evans totalt 90 yards sedan oktober (huvva!). I afton möter Bucs, Brady och Evans en Cowboys secondary som är allt annat än vass för dagen.

3. Cowboys QB Prescott är en duktig skipper för Cowboys. Han har dock haft stora, stora bekymmer med sitt eget spel i år även om Cowboys är 12-5. Han har kastat hela 15 interceptions på 12 matcher i år. Det är inte OK. HC McCarthy valde att spela samtliga starters i matchen mot Commanders och det var en hiskeligt dålig match från Cowboys sida. Prescott landade på 137 passade yards på 37 försök. Det är inget man skriver hem om.

4. C Ryan Jensen tillbaka i selen. Det är ett sådant megaplus för hela Bucs offensiv.

5. Jag tyckte mig se en spricka i Cowboys fasad redan mot svaga Texans. QB Mills kunde manövrera sig som han ville i sin passningficka och det såg bara märkligt ut. Nu vann Cowboys matchen ändå till slut, men Mills kontra Brady är som att jämföra en division 3-spelare i vanlig fotboll med Leo Messi. Nu kanske jag var elak, men jag vill dra en tydlig jämförelse.

6. Det är första gången på 23 år som Brady är underdog på hemmaplan i ett slutspel. Bara det räcker som tändvätska.

7. Cowboys är 4-4 på bortaplan och har förlorat sina två senaste outings mot Bucs. Notera det.

Jag har svårt att se att detta skulle vara Tom Brady's sista "rodeo". När Bucs blir skadefria i ett helt perfekt läge (slutspelet börjar) och sedan vetskapen om hur allt klickade mellan Brady och Evans i den förra outingen plus vetskapen att Brady är 7-0 mot Cowboys = det går inte att gå emot GOAT Brady. Jag kan inte gå emot.

Jag spelar Bucs moneyline till oddset 2,25 hos Unibet.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip