Amerikansk fotboll är inte alltid helt enkel. Fråga Eagles (11-6). Laget var 10-1 och alla pratade om Super Bowl i år igen. Sedan har det bara gått utför och laget avslutade sina sex matcher av grundsäsongen med 1-5. En härdsmälta de luxe. Från att ha varit "the golden child" i NFL är man nu mera av en "backstreet guy" som försöker finna sitt rätta jag, där alla frågar sig; vad har hänt och sedan undrar alla; hinner HC Sirianni korrigera sin gameplan?

Jag tror det, men det är många frågetecken som måste rätas ut och det känns som omklädningsrummet är "skakat" och det vill inte säga lite, eftersom truppen har så otroligt många veteraner och Pro Bowl-spelare. Offensiven har varit extremt svag. Det händer saker på sidlinjen. Frustrationen syns så tydligt. Under decembermånad bytte laget dessutom sin defensiva playcaller från Sean Desai till Matt Patricia (när gjorde han någon glad senast?) och resultaten har inte blivit bättre. MEN. Eagles är Eagles. Clean slate nu med bara en match att se fram emot. Win or die.

Eagles offensiv har stagnerat från 2022. Från nr 3 i NFL med 28 poäng framåt i snitt per match till 25 under 2023. Från nr 9 i NFL i passade yards med 241.5 yards till nr 16 med 225 yards. Från nr 5 i NFL gällande springspelet med 147 yards per outing till nr 8 med 128 yards. Något stämmer inte. QB Hurts har 15 interceptions i år (hans fjärde), vilket är mer än hans två tidigare säsonger tillsammans. När jag såg Eagles match mot Giants senast kände jag att laget är ljusår från vad de egentligen kan och återigen; hur bryter de det negativa mönstret? De har dessutom sina starkaste offensiva vapen i anfallet AJ Brown skadad. Samtidigt har laget varit klara för slutspel sedan åtskilliga veckor. Det är inte helt enkelt.

Hur skall vi bedöma Eagles? Ett normalt omklädningsrum med alla superstars som finns hos Eagles i harmoni, har alla förutsättningar i världen att vända på den negativa trenden. MEN. Är det så enkelt? Har veteranerna steppat upp och preppat sitt lag? Min feeling är att de har det och i grund och botten är Eagles det bättre laget.

Bucs då? Ja; här har Bucs QB Baker Mayfield till skillnad från sin motståndare tagit över omklädningsrummet hos Bucs. Han ersatte GOAT Brady och har verkligen lyckats. Han har kastat för 4 044 yards med 28 touchdowns, vilket är riktigt bra och kul för honom. MEN. Jag betonar igen; ett normalt Eagles har en toppchans och skall vara favorit mot Bucs som hade stora problem mot Panthers (ligans sämsta lag) som bara vunnit två matcher av femton. 9-0 blev slutresultatet. I afton möter man trots allt ett av ligans bästa run defense. Det kan bli kännbart. QB Mayfield har inte mött ett så här bra defense på länge och han kommer behöva göra skäl för sin lön om Bucs skall gå vidare.

Jag väljer att gå på Eagles -2.5 till oddset 1.81. Den här matchen är extremt svår att reda ut, eftersom det handlar om hjärnspöken. Ett normalt Eagles vinner den här outingen. Tro mig. När jag i grund och botten vet hur starka Eagles är så kan jag inte gå emot dem. Jag litar på att veteranerna Kelce, Johnson och Cox har pratat ihop sig med de yngre spelarna och återfått mojon i omklädningsrummet.


Värt att notera:

1. Bucs har trots allt vunnit fem av sina sex senaste matcher och det är starkt. De har dock mött relativt enkelt motstånd över den här tiden.

2. Eagles talang och djup är en nivå upp i relation till Bucs och det är det jag går på.

3. Bucs WR-äss Mike Evans levererar år ut och år in. Han har 1 255 mottagna yards och leder NFL med 13 touchdowns. Evans har spelat på den här nivån över 10 säsonger. Ett unikum. Eagles svaghet är just passing defense, där de tillåter 253 yards per outing.

4. Eagles vann enkelt mot Bucs senast de möttes och då var RB Swift med. Han sprang för 130 yards själv i den matchen. I afton är han tillbaka igen. Ett normalt springspel från Eagles sida kommer underlätta för QB Hurts som också behöver finna sitt spel.

5. Bucs gick till slutspel genom vinsten i NFC South. De landade på 9-8 och imponerade inte mot Panthers senast. Risken för en enahanda offensiv idag är uppenbar, då Bucs springspel varit svagt.


Jag tror Eagles vill visa vad de egentligen går för även om det finns en del skador i truppen. De vill få till sin slutspels-vibe. QB Hurts kastade för 277 yards senast mot Bucs och han vill visa vad han kan. IGEN!

Mitt spel landar på Eagles -2.5 till oddset 1.81 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip