Bucs (4-5) tar emot stekheta Seahawks (6-3) I München, Tyskland.

Snacka om att NFL jobbar läckert med att få ut sin produkt över hela världen. Jag har själv varit iväg på ett antal London-matcher över åren. Det finns en enorm fanbase i Tyskland för amerikansk fotboll och nu är det äntligen dags att tyskarna får visa sin kärlek till sporten i vackra München.

Jag kommer spela Bucs -1,5 till oddset 1,80 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Vi har troligen redan skrivit om allt som går att skriva om den enorme Tom Brady, men få vet om att han spelat tre matcher "utomlands" och dessa tre har han vunnit = han är 3-0.

2. Det finns ingen som kan gilla det Bucs har presenterat i offensiven, men förra veckans avslutning mot LA Rams var vintage-Brady. Den sista drajven och allt klickade. Frågan är om detta var en vändning av skeppet? En rejäl push för självförtroendet med all garanti i världen. Normalt är Bucs en contender, men den svaga offensiva linan och ett sådär springspel gör att det blir "krångligt". Min känsla är att Brady, Evans och Godwin vill förändra detta och gå in i säsongens andra halvlek med att börja vinna matcher. Vi måste notera att såväl Evans som Godwin spelar med mindre blessyrer, men de är tuffa och vet hur de skall hantera sitt jobb. Jag är inne på att de kommer få en fin dag idag.

3. Seahawks har fyra raka segrar och har spelat enastående. Det lag som fått mest skit under försäsongen var just Seahawks och i vanlig ordning visar det sig att Carroll och top management återigen står framför oss med ett riktig bra lag och vi andra står med långnäsa. Det var inte många som gav dem ett uns av chans och jag var en av dem. Det som stått ut mest är Seahawks briljanta draft. Det är två lag som verkligen lyckades i årets NFL Draft. Bägge lagen är 6-3. Seahawks och Jets. Kolla igenom Seahawks draft picks och se vad de levererat på banan i år. Det är ren och skär magi! All credit till Seahawks för detta. Den som varit mest framstående är RB Walker som haft ett kanonår. Han är, efter att Jets Breece Hall gick ner skadad, nr 1 i den kategori som kallas "offensiv rookie of the year". Walker har 570 rushing yards med ett snitt om 5.1 yards per löpning på 111 försök. I den senaste outingen stod han för 109 yards med två touchdowns som facit.

4. ...men jag såg något som verkligen tilltalade mig hos Bucs mot Rams senast. De fick Rams offensiv på marken att nå ett s.k. "grinding halt". Bucs stoppade Rams springspel från början till slut. Det var det defense som vi såg i de första matcherna innan alla skador kom. De har bara ett par skador kvar nu och börjar få ordning på sin defense. Tung jobspost att Barrett är borta, men de har djup i defensen. Nu skall vi notera att Rams springspel kontra Seahawks springspel är natt som dag, MEN känslan var att de fått ordning på sitt run defense. Noterbart är också att äntligen var såväl Vea, Hicks, samt David och White på samma sida. De spelade riktigt tajt. Jag säger syn på Walker idag.

5. Det känns konstigt att skriva att Seahawks QB tillika "journeyman" Geno Smith spelat magiskt i år, men det är sant. Han är nr 1 i NFL efter sju spelade matcher. Jag följde Smith när han kom ut från college och landade hos Rex Ryans Jets. Det var en omogen ung kille som var nonchalant och hade mest fokus på sig själv. Det urartade också efter en del bråk i omklädningsrum och annat. Smith flyttade sedan runt en del innan han blev Russell Wilsons reserv-QB hos Seattle. När han fått chansen, då Wilson varit skadad och annat har han mest visat en ruggig ojämnhet. I år däremot spelar han som i trans. Håller i bollen, game manager, vågar ta längre bollar och framför allt är han träffsäker med sina pass. Lärdomen är att alla kan lyckas i NFL även om du varit med ett antal år. Jag är glad för Smiths skull. Alla förtjänar en andra chans. I år har Geno levererat; 2 199 passing yards med 15 touchdowns mot fyra interceptions.

6. Seahawks har också sin vassa WR-duo i Metcalf och Lockett fullt friska, vilket också gör att QB Smith har flera alternativ utöver RB Walkers löpningar. Om vi också lägger till Seahawks TE-duo i Dissly och Fant berättar det att det finns många options. Det gör att Seahawks spelbok är vida öppen för tankar och idéer. De har spelat bra!

7. Min analys till mitt spel - Bucs -1,5 - till oddset 1,80 hos Unibet bygger på två saker. Jag hävdar med en dåres envishet att Bucs defense är ett topp 3 defense när alla spelare är friska och kan spela. I nuläget är de intakta igen (utöver season ending injuries) och det var det jag tyckte mig se mot Rams. Skadefria, hela och sugna på att åter ta upp kampen om NFLs bästa defense. Om vi därtill adderar den sista drajven mot Rams (se klassisk Brady) är känslan att det var en vind i medvind framåt. Offensiven måste upp rejält i sitt snitt, men om defensiven fortsätter skärpa till sig, då är jag övertygad att Bucs är det bättre laget.

Jag spelar sällan emot Brady och det har visat sig vara lönsamt över åren. Bucs -1,5 till oddset 1,80 hos Unibet är det spel jag gillar allra mest. Jag tar det och notera att denna match börjar redan 15.30.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip