Ett skadedrabbat Cardinals inleder hemma med det andra laget, i mina ögon, som kommer spela AFC Championship 2023 nämligen Kansas City Chiefs. Det första laget såg ni i torsdags i form av Buffalo Bills. De förödmjukade de regerande Super Bowl-champs LA Rams.

Den här outingen kommer Chiefs vinna relativt komfortabelt. De är stora favoriter, men jag finner spelvärdet i att spela Chiefs -4,5 poäng på bortaplan till oddset 1,73 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Chiefs QB Pat Mahomes är topp 3 av alla QBs i NFL i min bok. Det finns en spännande detalj i den här outingen, eftersom det var Cardinals HC Kingsbury som ordnade stipendium åt Mahomes för att spela för Texas A&M. De är mycket goda vänner. Även om Cardinals Murray är habil, så är han ingen Pat Mahomes. Jag är övertygad om att Kingsbury hellre hade Mahomes på sin sida även i NFL. MEN så är inte fallet.

2. Cardinals har ett antal ordinarie spelare som definitivt inte kommer spela i säsongpremiären och ett flertal som är tveksamma till start emedan Chiefs är helt skadefria. Notera det. De största jobsposterna för Cardinals är WR1 Hopkins, WR2 Moore, CB2 Hamilton, TE1 Ertz (kommer testa precis innan start) plus även DE J.J.Watt (skall också testas sent). Det är tunga spelare som inte spelar.

3. Chiefs Mahomes spelade totalt 17 matcher under fjolåret. Han kastade för totalt 4 839 yards (nr 4 i NFL) med 37 touchdowns (nr 4 i NFL) och 13 interceptions. Hans completion percentage landade på 66,3%. MEN det stannade inte där. Han sprang in två touchdowns och totalt 381 yards på marken.

4. När vi ändå pratar äss måste vi nämna TE Travis Kelce som i mitt tycke är NFLs bäste TE. Han fick ihop hela 1 125 yards på 92 mottagningar. Han hade nio TDs på 16 matcher och snittade totalt 6 mottagningar per match. I den här outingen kommer Cardinals secondary (som är fullt duglig, utan att vara suverän) få sina servetter varma. För er som gillar sidospel under en NFL-match är alltid ett TD-spel på Kelce ett oftast säkert kort.

5. Det har diskuterats om Chiefs bästa pass rush DE Frank Clark kommer spela och idag har vi nåtts av informationen att han kommer spela och det är en viktig bit av Chiefs pussel. Chiefs draftade också en riktigt duktig pass rush i Karlaftis. Dessa två kommer envetet försöka nå Murray och det komma Cardinals QB få erfara den hårda vägen.

6. Cardinals offensiv bygger på QB Murrays kvicka fötter och bra spelförståelse, men han har som sagt få vapen att kasta till. De bästa är endera avstängda eller skadade. Murray kan som sagt trolla, men även han måste få det oerhört tufft att driva bollen framåt. Det talar emot Cardinals.

7. Det går inte heller att bortse den inbördes statistiken mellan lagen. Tretton matcher har spelats och Chiefs är 9-3-1. Den talar ett tydligt språk.

Jag spelar Chiefs -4,5 till oddset 1,73 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip