Cardinals (7-0) vs Packers (6-1) är en grym start på helgens weekend; vilken match! Just nu ett par av de absolut bästa lagen som ställs mot varandra i en skön Thursday Night Football. Jag ser fram emot duellen mellan QBs Murray för Cards och Rodgers för Packers. Det är dock viktigt att direkt notera två konkreta svagheter inför matchen och Packers står för dessa. Dels är kanske ligans bästa WR Davante Adams och WR-kollegan Allen Lazard borta pga. COVID-19. 95% av spelarna i NFL är vaccinerade, dock inte Lazard...

Den andra springande punkten som blir bekymmersam för Packers är just att deras secondary är skadeskjuten med ässet Jaire Alexander borta. Det är liksom fel vecka att "sela ut" ett B-lag i secondaryn när motståndet är DeAndre Hopkins, A.J.Green och Kirk. Det kommer bli mastigt för Packers...

Jag kommer spela Packers +6,5 till oddset 1,90 hos Pinnacle . Jag bygger det på att Rodgers är Rodgers, men också för att offensiven hos just Packers varit riktigt stark såväl på marken som i luften. Cardinals run defense är måttligt bra (laget ligger på plats 18 gällande run defense, där de tillåter 115,7 yards per outing). Med RB Jones och RB Dillon på marken kommer Rodgers dirigera offensiven hyggligt framåt. Jag gillar +6,5, eftersom jag tror det blir tajt hela vägen in...

Värt att notera:

1. Det här kan vara en kommande final i NFC utifrån vad lagen presterat till dags dato. Det är två lag som kan varandra innan och utan. Det har mötts 75 gånger genom åren och Packers har dominerat matchserien - 45/26 och fyra oavgjorda. MEN notera att de tre senaste möten dem emellan har gått till Cardinals favör.

2. Jag har alltid haft svårt att gå emot Packers och det har med Rodgers att göra. Han ett unikum rakt över och i mina ögon direkt under Tom Brady som den bäste. Jag tycker det. I år är Rogers passer rating 125,2 över de sex senaste matcherna. Han har satt 71,2 % av sina pass för totalt 1 865 yards med 17 TDs och 1 interception. Det är helt sinnes. Över det här tidsspannet är Packers 6-0.

3. Cardinals RB-duo Edmonds och Conner har skött sig galant i år och avlastat QB Kyler Murray på ett perfekt sätt. Duon har löpt för respektive 397 yards och 336 yards. Cardinals snittar 136,6 yards per game. Det har som sagt gjort att Cardinals numera har en balanserad offensiv.

4. Packers är 6-0 när WR Adams har varit borta från laget av olika anledningar. Självfallet är de ett bättre lag när han spelar med dem, men ändå; en intressant stats. Under 2021 har WR Adams fått bollen 73 gånger och tagit emot 52 av dessa för 744 yards och 3 TDs. Övriga Packers har fått 63 bollar och tagit emot 40 av dessa för 486 yards och 5 TDs.

5. Cardinals snittar 32,1 poäng per match och 27,3 poäng på hemmaplan. Packers å sin sida snittar 24 poäng framåt. Det är två vassa offensiver som möts.

6. Jag gillar det jag sett av Packers RB Jones som snittat över 87 yards över de tre senaste bortamatcherna. Han är på tå och alltid att lita på.

7. Cardinals QB Murray är den fjärde quarterbacken sedan 1970 som startat och vunnit samtliga matcher från premiären, samt har +70% i completion percentage. Murray är kvick i fötterna, men har också lärt sig att sprida sina gracer till springspelet och gjort det bra.

Det här blir som sagt en toppmatch att se fram emot. Två bra offensiver. Två fullt godkända defensiver. Alla förutsättningar för en bra outing är att vänta. Jag tror det blir tajt och gillar Packers +6,5 till oddset 1,90 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip