Cardinals (4-8) vs Patriots (6-6) är i mitt tycke två lag som varit rena besvikelser i år. Potentialen hos Cardinals finns där, men jag undrar när proppen släpper? Det har varit en del skador på nyckelspelare, men samtidigt är det på tok för ojämnt gällande prestationerna. Det bottnar i något annat och att det bara finns fyra segrar i bagaget är på tok för svagt.

Patriots trodde jag skulle lyfta sig upp en nivå i år. Tanken var nog att QB Mac Jones skulle ha växt till sig som en fullblodad starter och leverera på en konstant nivå, men det har inte heller skett. Det verkar också vara en aning ostrukturerat på managementnivå även om HC Belichick är untouchable. Patriots har dock fortfarande en chans att nå slutspelet även om Chargers vinst över Dolphins skapar en aning oreda för dem.

Jag tycker det här är en ganska svår match att finna ett spelvärde i, men jag gillar oddset 1,77 hos Unibet, där Patriots RB Stevenson kommer sätta minst en TD och tar det.

Värt att notera:

1. Patriots har inte råd att förlora den här matchen och den kommande mot Raiders för att nå slutspel. Det är bara fakta. Idag möter Patriots ett Cardinals defense som är relativt ihåligt och under pari. Jag är helt övertygad om RB Stevenson kommer få springa ofta och länge i afton mot Cardinals svaga defense.

2. Cardinals har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och offensiven är nr 29 i NFL.

3. Patriots har ett topp 5-defense och det är här jag tror är skillnaden här idag. De kommer kunna hantera Cardinals äss WR Hopkins med sin duktiga secondary. Patriots är också nr 12 i ligan gällande run defense.

4. Patriots har vunnit de två senaste outings mot Cardinals.

5. Cardinals Kingsbury är på den s.k. heta stolen. Han är 28-32-1 över åren som HC.

6. Cardinals har bara vunnit en match på hemmaplan i år. Det är på tok för dåligt.

Den här matchen är som sagt svår att bedöma utifrån att båda lagen har spelat märkbart svagt i år. Patriots har dock mest att spela för här i och med slutspel eller inte. Patriots måste vinna sina nästkommande fajter för att ens ha tillstymmelsevis chans på slutspel.

Jag lägger mitt spel på att Patriots kommer springa ofta och gärna mot Cardinals och då är RB Stevenson en klockren TD-görare till oddset 1,77 hos Unibet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip