Thursday Night Football som denna gång sänds via Amazon Prime har Cardinals (2-4) vs Saints (2-4) på agendan. Två lag som sannerligen inte imponerat alls om vi skall vara helt ärliga. Det finns givetvis anledningar till det som skador och avstängningar, men till vecka 7 och den här outingen börjar det ljusna och då framför allt för Cardinals. Deras superstar DeAndre Hopkins är tillbaka. Han har varit avstängd de första sex veckorna, men har fått vara med på klubbens mark och anläggning (följt alla processer, men ej spelat) efter vecka 4 och är nu redo som aktiv spelare att kliva in i hetluften igen. Hopkins är ett jättelyft för Cardinals och deras QB Murray. Cardinals såg också till att plocka in Panthers upprivne WR Robbie Anderson som blev ombedd att lämna matchen senast. Han trejdades omedelbart till Cardinals. Med det sagt är det ett "nytt" Cardinals med en starkare offensiv än på länge som spelar hemma imorgonkväll.

Jag vet också om att Saints har en trupp, där 8/10 A-spelare är skadade, varav topp tre WRs. Det funkar helt enkelt inte. Den enda offensiva pjäsen som är vass är RB Kamera. Men det gör inte en sommar och det blir också relativt "lättanalyserat" för Cardinals. Spring, spring och åter spring.

De facto är det två lag som inte spelat särskilt bra fotboll och det syns i resultaten.

Jag väljer att spela Cardinals -1 till oddset 1,83 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Saints har utöver RB Kamara en styrka till och det är deras defense med Cam Jordan och Demario Davis som ånglok. Det som saknats i år är att de skapar för få turnovers och samtidigt har de dessvärre börjat ge upp för många poäng i baken. Släpper du in ett snitt på 30 poäng i baken, då blir det ofta torsk.

2. Cardinals QB Murray som signade på ett monsterkontrakt inför säsongen (ca 2,3 miljarder kr) har inte varit så lysande som alla förväntat sig. Han har litat enormt mycket på WR Brown (som nu är skadad), men Cardinals agerade snabbt och plockade in WR Anderson (tidigare Jets och Panthers) och sedan kommer alltså ässet Hopkins tillbaka. Det är som att det regnar manna från himlen för Murray. För siffrorna berättar att Cards har max nått 17 gjorda poäng framåt i tre av sina sex matcher. Det håller inte.

3. Saints tappade även sin guard Peat under veckan och det är inte lätt att heta New Orleans Saints nu. Det är skador över hela truppen och framför allt på nyckelspelare.

4. Cardinals defense har vänt på kuttingen från vecka 3 till idag, då de bara tillåtit max 20 poäng bakåt. De har sett bra ut och det känns som skeppet håller på att vändas så sakteliga.

5. Cardinals har bara släppt i från sig 5 turnovers per dags dato. Saints hela 13 turnovers. Det säger väldigt mycket.

6. Saints har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. De har tyvärr tillåtit ca 360 yards per outing

Jag har sett två bedrövliga Thursday Night Footballs i rad och den här matchen kan mycket väl bli lika dålig, men det skall bli kul att se Cardinals WR-äss Hopkins tillbaka i sadeln igen. Han är en "game changer". Jag går på att han och Murray finner varandra tidigt.

Jag spelar Cardinals -1 till oddset 1,83 hos Unibet med vetskapen om att Saints normalt är ett bra lag, men alla skador gör sitt till.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip