Sunday Night Football ser inte ut att bli en munter tillställning, men jag har haft fel förut. Chargers (2-4) vs Bears (2-5). Ena laget har gjort investeringar en masse för att nå Super Bowl och det andra laget är mitt i en rebuild. När du ser på resultatet känns Chargers 2-4 sorgligt svagt. Springspelet har i stort sett varit obefintligt, samtidigt som Bears fysiska spel i defensiven blivit bättre. Chargers har en av ligans bästa QBs i form av Justin Herbert och de kommer förlita sig på hans starka arm. Tro mig.

Bears spelade en riktigt bra fotboll utifrån sina förutsättningar senast. De sprang och och länge med bollen mot Raiders. D'Onta Foreman sprang för 89 yards på 16 löpningar för tre touchdowns. Med vetskapen om att Chargers run defense har varit "under average" lär Bears springa mycket även idag.

Jag kommer inte röra en här matchen moneyline, eftersom jag tycker båda lagen är alldeles för ojämna och i dagsläget på tok för dåliga för att utvärdera. Chargers skall vara favorit på hemmaplan, men detta är ingen given seger eller en walk in the park.

Jag väljer att spela Chargers RB Austin Ekeler att springa U48.5 yards till oddset 1.91 hos Unibet .com. Jag ser framför mig en "pass heavy outing" från Chargers mot ett relativt svagt Bears passing defense. När det kommer till springspel och försvar, då är Bears bättra än många andra lag.

Värt att notera:

1. Chargers är 2-4 och det är bara 10 lag av 163 genom alla tider som tagit sig till slutspel om man börjar 2-5. Notera det.

2. Bears QB2 Tyson Bagent kommer återigen få spela QB1, då Fields är skadad. I hans första NFL-match kastade han för låga 162 yards, men gjorde inte ett enda fel i övrigt, vilket var exakt så Bears hade tänkte sig. Felfri fotboll. Lita på samma struktur i afton igen.

3. Chargers har ligans absolut sämsta pass defense, då de tillåter hela 310 yards per outing. Det är helt iskallt. Lita på att Chargers pass rush måste upp 1-2 nivåer för att inte tillåta Bears QB att slänga de där långa bollarna.

4. Till Chargers fördel i denna outing är att det är Kellen Moore som är OC. Han är en etablerad och duktig playcaller. Han kan inte göra samma misstag om och om igen, utan han finner vägar. Det som måste förändras är Chargers antal poäng i andra halvlek. I de senaste tre matcherna har laget bara gjort 10 poäng kombinerat. Det måste sluta idag.

5. Chargers QB Herbert har kastat fyra interceptions över de tre senaste matcherna. Det måste också stoppa här och nu. Bears defense är nr 18 i ligan och kan flytta på sig.

6. Om Bears skall vara med länge i den här matchen, måste de ha koll på Chargers pass rush. Mack, Bosa, Tuipolutu och Fox är en helt annan nivå än många andras lags pass rush. Finner de sin vanliga nivå gällande pressure rate, då kommer rookie-QB Bagent få veta att han lever. En intressant stats är att Bears är 2-0 när de skyddar bollen dvs. inga turnovers. Skulle laget få till pressure via blitzar på Chargers QB, samt hålla ordning på sin secondary och ha WR Allen under kontroll; ja, då kan laget var med länge i matchen.

Jag finner spelvärde i att Chargers RB Ekeler, återigen får löpa för få gånger på marken (strategin är QB Herbert som passare och som kommer kasta ofta) och därmed inte nå allt för många yards. Jag nyper under 48.5 sprungna yards till oddset 1.91 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip