Chargers (3-2) gästas av Broncos (2-3). Ett lag (Chargers) ser ut som de ska emedan det andra (Broncos) har alla förutsättningar för att vara ett topplag, men visar inget av det för tillfället. Det jag gillat med Chargers och QB Herbert i år är att de verkligen gör få misstag. De spelar effektivt, men samtidigt safe. De har totalt fyra turnovers över de fem första matcherna av säsongen, vilket ger dem en turnover-rate på 5,5%. Fantastiskt bra. Chargers är favoriter moneyline och skall så vara. De har visat poise och kvalitet för att vara en contender framåt.

Broncos defense har varit lagets räddning hittills. De är nr 4 i NFL gällande scoring defense och tillåter bara 16 poäng bakåt i snitt. Om vi tittar på totala defense-statsen är de på topp 3 och ger upp 289 yards per outing i snitt. Det är starka papper, men när skall QB-ässet Wilson komma igång för att göra poäng framåt? Just nu är det inte hållbart.

Värt att notera:

1. Chargers snittar på 24.4 poäng (nr 9 i NFL) framåt per match. Broncos enkom 15 poäng och är med den statistiken näst sämst i hela NFL.

2. QB Herbert breakade redan under fjolåret, men i år ser han ännu bättre ut. Han snittar 291,2 passade yard per game (tvåa efter Bills Allen). Det är här jag funnit dagens spelvärde. Herbert kommer finna sina spelare och han komma kasta ofta och länge i och med att Chargers springspel är sådär. Jag vet att Broncos secondary är bra, men Herbert har alltid funnit vägar för att nå fram med sina pass.

3. När skall Broncos börja klicka offensivt? Ja, det är frågan. QB Wilson själv har sett sådär ut. Han har satt 59% av sina passningar för 1 254 yards med fyra touchdowns och tre interceptions. Det mest anmärkningsvärda är att han tagit hela 16 (!) sacks redan. Hans kastarm ser sådär ut. Det surras en del om hans axelskada, men som sagt; när momentum kommer, då blir Broncos farliga. De snittar bara 23% gällande first downs och är ligans sämsta på den fronten. När vi sedan kikar på third downs landar Broncos på 30,6% och det är ligans tredje sämsta stat. Broncos tappade sin RB1 för säsongen via skada och nu kör man med två veteraner i form av Gordon och Boone på marken. Det går sådär. När då Wilson inte fungerar som QB i sin offensiv, då förstår man varför Broncos är 2-3. När jag sedan ser att Broncos är tvärsist i ligan gällande redzone (21% ger resultat = låt tok för dåligt).

4. Chargers offensiv har verkligen varit bra och Herberts gäng har satt +24 poäng per outing till dags dato. De levererar framåt.

5. Chargers spelar nu hemma igen efter två raka segrar på bortaplan. Det kommer vara en viktig faktor.

6. Chargers QB Herbert är nr 5 i ligan gällande passade touchdowns och har bara kastat två interceptions över 200 passningsförsök. För mig säger det hur mycket som helst. Han är ett år äldre. Han är ett år bättre.

Jag är övertygad om att Chargers vinner den här matchen i afton. Jag vill först se att Broncos får igång sin offensiv innan jag tror på dem. Chargers QB Herbert kommer kasta ofta, länge och långt, vilket gör att spelvärdet på Ö266,5 yards till oddset 1,90 hos bet365 .com är tilltalande.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip