En riktig sevärd match med start 22.05 i afton. Lions (6-2) borta mot Chargers (4-4). Det lag som imponerat mest i mina ögon är utan tvekan Lions. De har haft ett väldigt bra år hittills, där det mesta gått deras väg. Springspelet har varit givande och QB Goff har varit en bra quarterback, utan att ha gjort för stort väsen av sig. Vi vet att den offensiva linan tillhör de bättre i NFL och defensiven med Hutchinson har nått ytterligare en nivå. Lions är bra.

Chargers vann en usel match mot Jets senast (191 totala yards framåt), eller det kanske är mer korrekt att säga att Jets sköt sig själv i foten med upprepade förseelsers som tappade bollar, penalties och en sorglig offensiv. Chargers är och skall vara bättre än de är för dagen. Jag har dock svårt att se dem stå emot ett taggat Lions som dessutom får tillbaka sin RB1 i afton (Montgomery), sin center Ragnow och sin OL Jackson, vilket är stora, stora plus.

Jag är inne på att Lions startar snabbt och har ledningen med minst 1.5 poäng i halvlek. Jag får oddset 1.90 hos bet365 .com och tar det.

Värt att notera:

1. Lions Pro Bowl center Frank Ragnow är tillbaka i sadeln. Han är kanske QB Goffs allra viktigaste kugge på linan. Stort plus för Lions. I afton mot Chargers är den ordinarie offensiva linan på plats och skall spela. Det är som sagt enormt viktigt.

2. Chargers spelar för sin tredje raka vinst, men de möter som sagt ett utvilat Lions som får tillbaka tre kvalitetsspelare. Jag tyckte mig också se QB Herbert vara bekymrad över sitt finger. Det påverkar så klart. Han kastade bara för 136 yards inalles. Det som dock gillas med dess två raka vinster är att Chargers fått tillbaka sitt defense på rätt nivå. Det var andra matchen i rad som defense höll motståndaren under 13 poäng framåt. Det är riktigt bra jobbat. Nu har dock QBs för respektive lag som Chargers besegrat hetat Bagent (QB2) och Wilson (QB2). Två av de sämre QBs i ligan. Nu möter Chargers ett Lions, vars offense är nr 6 i NFL med ett snitt på 259 passade yards framåt och 131 yards på marken. En helt annan potatis för Chargers. Notera det.

3. Lions är som sagt 6-2 och leder NFC North. Det är deras bästa start sedan 2014. RB Gibbs sprang för 152 yards i vinsten mot Raiders härförleden. Nu är RB1 Montgomery tillbaka och det blir en two-punch offensiv på marken.

4. Lions stora svaghet över åren har varit deras facit i red zone. Här har de en "touchdown efficiency rate" som berättar 48% och det är en av ligans sämsta (se plats nr 24). Här har HC Campbell och QB Goff något att reda ut.

5. Chargers stora chans att vinna matchen är att QB Herbert ofta finner WR-ässet Allen. Detta "tandem" måste fungera enligt mig, annars kan det bli en tuff outing för Chargers. Allen har +75 yards över sina senaste fem matcher och är i riktigt gott slag. Chargers måste fortsätta på den inslagna vägen och just Lions secondary kanske är deras "enda" egentliga svaghet.

6. Chargers RB1 Austin Ekeler ledde ligan i antal touchdowns under fjolåret (se 38 touchdowns, vilket var ett enastående resultat) och inför årets säsong ville han därför se ett nytt kontrakt. Det landade i ett korrigerat kontrakt med extra bonus, MEN inget "nytt" kontrakt. Han är free agent i mars 2024. I år har han haft problem med en ankel och det har också synts på spelet. Han har "bara" fyra touchdowns och ett snitt på 3.6 yards (4.5 yards i fjol) framåt. Nu är han dock "hel" enligt sig själv och var bra mot Jets senast.

7. Lions plockade upp Browns WR Peoples-Jones i samband med trejd-deadline. Han gör debut idag. Det är så många positiva saker på en och samma gång för Lions offensiv som gör att det kan bli en ketchup-effekt de luxe idag. När vi sedan noggrant studerar Chargers svaga secondary mot pass, då torde QB Goff ha en "field day".

Jag är övertygad om att Lions är det bättre laget. Jag är också övertygad om att de kommer gå ut snabbfotat på banan och ta kommando direkt. Jag spelar därför Lions -1.5 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip