Chiefs (14-4) vs 49ers (15-3) i Super Bowl LIV. Det kommer bli en riktigt sevärd outing, där jag tror att Chiefs bästa försvar mot 49ers tuffa defense är just sitt eget offense. Chiefs offensiv är som ett spelande piano och har levererat gång efter annan över ett par månaders tid nu och min MVP heter Patrick Mahomes och är QB i Chiefs.

Chiefs är spelfavoriter i Vegas och hos spelbolagen. Här kommer ett spännande spel som du kan ha med dig i soffan när bl a JLo och Shakira förgyller det musikaliska inslaget i årets Super Bowl LIV.

Det finns många matcher i matchen som vi bör gå igenom. Jag vill först säga att jag är övertygad om att Chiefs offensiv är på tok för stark och snabb för 49ers. Chiefs är min klara favorit till att vinna och jag säger det igen; Chiefs bästa försvar är deras offensiv, då den känns ostoppbar. Mitt spel är därför Chiefs -1,5 till oddset 1,94 hos Casumo , 888sport , Unibet eller LeoVegas . Ta det direkt!

Värt att notera:

1. Matchen i matchen nr 1 - hur kan 49ers vinna? Den chansen är stor om laget kan attackera Chiefs kanske svagaste punkt; run defense, där 49ers varit exceptionella med tre running backs (Mostert, Coleman och Breida) som bara klivit in och kört järnet. De har snittat på 112 yards på marken i hela åtta raka matcher och om vi låser blicken på Raheem Mostert, då får vi berättat för oss att killen snittar ca 6 yards per försök. Mot Packers i NFC Championships var han formidabel med 220 yards + 4 touchdowns. Ett avbräck kan vara att Coleman's arm fick sig en rejäl smäll senast och han är osäkert spelande. Nu vill jag ta tillfället i akt och poängtera det som var väldigt tydligt i Chiefs match mot Titans - Chiefs gamla äss som är väldigt nära en Super Bowl-ring steppade upp rejält. Jag tänker på Mike Pennel. Jag tänker på Terrell Suggs. DE lyckades tillsammans med hela defense stoppa NFLs leading rusher, Derrick Henry. Killen som dominerat senare delen av säsongen som RB noterades för 19 löpningar för 69 yards - upp som en sol och ner som en pannkaka. Det som INTE Patriots lyckades med. Det som inte Ravens lyckades med. Jag är övertygad om att det har stärkt run defense ytterligare och gör att Chiefs VET att de kan stoppa springspelet. Om nu 49ers Coleman inte kan spela pga sin armskada, då är det två riktigt bra RBs kvar i form av Mostert och Breida, men de är inte i närheten av Henry individuellt, men tillsammans är de riktigt bra. Tillräckligt bra? Jag tror inte det.

2. Matchen i matchen nr 2 - Chiefs offensiv mot 49ers defensiv. När Chiefs har bollen är laget ostoppbara. Texans ledde med 24-0 och fick sedan erfara ljuset i tunneln, dvs när tåget kom emot dem i tunneln. "Tåget" var Chiefs offensiv som QB Mahomes var lokförare för och hans arsenal hette Hill (WR), Watkins (WR), Kelce (TE), Robinson (WR) och Williams (RB). 49ers defense har varit väldigt bra och i min värld tagit dem till denna Super Bowl-final, MEN för mig tar det stopp här, eftersom jag inte kan se hur de skall stoppa Chiefs offensiv. 49ers har mött de två andra super-offensiverna under säsongen; Ravens och Saints OCH fick då stryk mot Ravens med 20-17 och vann mot Saints med 48-46. Jag har svårt att se hur 49ers skall kunna bevaka alla möjliga outs för Mahomes i offensiven. Lägg även till hans egna löpningar som Titans blev varse senast. Det blir inte lätt för 49ers secondary med Sherman i spetsen. Vem/Vilka skall de bevaka? Mot Vikings visste de att Thielen spelade skadad = fokus låg på Diggs. Mot Packers visste de att Rodgers "bara" hade Davante Adams att kasta till, men nu? Mot Chiefs? Jag tvivlar och det gör att jag går på Chiefs.

3. Matchen i matchen nr 3 - Mahomes vs Garoppolo. För mig är det här ingen reell match i matchen, då Mahomes själv kan avgöra en match. Där är inte Garoppolo i nuläget, MEN Jimmy G's styrka är att han sköter klockan snyggt och låter hela laget bli involverade. Om det räcker i Super Bowl låter jag vara osagt. Mahomes däremot är som sagt min MVP i år och har alla ingredienser som behövs. Mahomes har gjort allt rätt sedan Chiefs plockade honom 2017. Chiefs hade inte vunnit en match på hemmaplan i slutspel på 25 år. Tills Mahomes kom. Chiefs hade inte spelat en Super Bowl på 50 år. Tills Mahomes kom. Det spelar ingen roll om du ligger under med 24-0 eller 10-0; Mahomes och Chiefs löser det. Det fick Texans och Titans uppleva OCH 49ers har fått lära sig den hårda vägen att Chiefs självförtroende skenat den senaste tiden och laget känner sig ostoppbara. Tack vare Mahomes. "Got one more to get". Det är Mahomes mantra.

4. Matchen i matchen nr 4 - hjärnornas kamp - HC Reid vs HC Shanahan. Här snackar vi om en tät envig, där legenden Reid, tar sig an superkunnige och ganska orutinerade Shanahan (även om Shanahan varit med länge i olika positioner i NFL före han signade på och "fixade" till 49ers. Chiefs HC Andy Reid tog Eagles till Super Bowl för 15 år sedan och får nu en ny chans i år. En klart bättre chans i år. 49ers Kyle Shanahan har varit med i Super Bowl som assisterande och han fick uppleva den grymma torsken med Falcons mot Patrots, då Falcons ledde med 28-3 långt in i tredje kvarten före Brady och hans mannar steppade upp, vände och vann. Erfarenheten finns där på olika sätt. Jag skulle gärna ha vilken som som min HC om jag ägde ett NFL-lag. Det är kvalitet över hela deras approach och om inte Shanahan vinner i år, då kommer han igen.

5. Chiefs ägare; Norma Hunt är den enda ägaren OCH kvinna som varit på samtliga Super Bowls. I år är det hennes lag som spelar i Super Bowl LIV.

6. Hur har då Chiefs så snabbt lyckats vända och få ordning på sitt spe? Jo, först plockade man in legenden HC Andy Reid. Sedan draftade man Chris Jones och Mahomes. Chiefs trejdade sedan bort fd 49ers (!) nr 1 i draften från 2005, Alex Smith och gav Mahomes chansen. Lägg därtill signeringen av Honey Badger, Tyrann Mathieu. Med dessa moves och bra management har Chiefs gått från ett bra lag, till kanske ligans bästa.

Det här är huvudspelet för mig. Jag kommer dock lägga fram ytterligare ett antal specialare och het info inför Super Bowl; greatest show on turf här på Rekatochklart. Jag tror att Chiefs vinner Super Bowl LIV, eftersom ingen kan stoppa deras offensiv. Jag spelar Chiefs -1,5 till oddset 1,94 hos Casumo , 888sport , Unibet och LeoVegas .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip