Över 57 spelade Super Bowls har MVP delats ut till en quarterback vid 32 (!) tillfällen. Om vi tittar över de 10 senaste outings har QB vunnit sex av dessa. Chiefs QB Patrick Mahomes är redan innan matchen börjar en av NFLs största namn, spelare och varumärke. Det går inte att förbise. Det kommer göra att man ser mellan fingrarna även om en annan spelare kanske har bättre statistik i matchen. Kommer ni ihåg när Mahomes fick MVP, trots att den som imponerade mest i Super Bowl 54 var Damien Williams. All statistik talade för Williams, MEN QB Mahomes fick titeln.

Jag kommer plocka Chiefs QB Patrick Mahomes till att bli årets MVP i Super Bowl 58 till oddset 2.30 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Det som kan vara en brasklapp är att fansen har 20% av rösterna när det kommer till MVP. Om vi då lägger in algoritmen Taylor Swift och hennes trogna fans - The Swifties - kanske de kan påverka MVP-valet till en viss del och då kanske MVP heter Travis Kelce.

2. Mahomes har fått MVP-titeln vid båda tillfällen som Chiefs vunnit Super Bowl. Notera det.

3. Mahomes har bara spelat i NFL över sex fulla säsonger, men är redan till dags dato en av de bästa quarterbacks i NFLs historia. Han är en av nio QBs som vunnit MVP-titeln vid två tillfällen. De andra heter Unitas, Montana, Young, Favre, Warner, Manning, Brady och Rodgers.

4. Mahomes passing yards i snitt berättar 296.1 yards. Med den statistiken är han nr 1 i NFLs historia. Hans karriärs passer rating 103,5 och med den statistiken är han nr 2 bakom Jets Aaron Rodgers.

5. När Chiefs besegrade Ravens i AFC-Championship är Mahomes nr 3 alla kategorier med 14 slutspelsvinster. Tom Brady dominerar med 35 (!).

6. Om Mahomes vinner även årets MVP blir han den förste sedan Steelers QB (numera NFL-analytiker på FOX Sports) Terry Bradshaw att vinna MVP "back-to-back". Bradshaw vann MVP i Super Bowl 13 och 14.

Jag finner ingen anledning att spela emot Chiefs Patrick Mahomes att återigen plocka hem årets MVP. Han har spelat sin bästa fotboll när det har gällt som mest och det gör bara idrottare, oavsett sport, som Ali, Jordan, Brady för att nämna några. Mot Ravens kastade han för 241 yards och en touchdown. Han har som jag skrivit i en tidigare analys gällande Super Bowl hela 70% i completion rate med 11 touchdowns och ingen interception i sina sex senaste spelade matcher. Det får inte underskattas. Mahomes är alltid som bäst när han möter de bästa lagen, de bästa spelarna och allt ljus är på honom. Det har varit så över de senaste sex åren.

Jag tar oddset 2.30 på Mahomes som MVP hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip