Den här outingen skall Chiefs vinna relativt enkelt. Det gör också att linan ligger högt och därmed finner vi spelvärde annorstädes. Jag tilltalas av Chiefs QB-äss Patrick Mahomes och att han skall nå 300 passade yards. Hos bet365 .com får vi 2.30 och det gillas.

Bears är inte ett bra lag i år heller. QB Justin Fields har fortfarande inte växt in i rollen som en bra QB1 (jag steker honom inte ännu, men han är inte där). Deras offensiv snittar 273.5 yards per outing, vilket ger ett snitt om 4.5 yards per spel. Lågt. Chiefs däremot ligger på plats nr 3 i NFL gällande tillåtna yards. Alla surrar om en "mismatch" och jag kan bara bekräfta det.

Värt att notera:

1. Bears är i media av helt andra orsaker än framgångar på planen. I min värld skall Bears vara ett svagt lag i år, då de är i en s.k. rebuild, men när den defensive koordinatorn lämnar in sina papper, när LT Jones landar på IR med nackproblem och när QB Fields tycker de offensiva coacherna agerar under pari; ja, då blir det väldigt rörigt på många håll och kanter. Och just det; laget är 0-2 och möter regerande mästarna på bortaplan. Not good.

2. QB Fields har i mina ögon samma bekymmer som året innan. Han håller bollen på tok för länge i passningsfickan. Han testar sällan de långa, djupa bollarna. Han tar också ofta fel beslut i trånga situationer när han hamnar där. Han är på plats 18 i ligan gällande passade yards, vilket kanske i sig inte är helt tokigt, men utvecklingen saknas och det är den som Bears "köpt". Fields måste upp en nivå i år.

3. Bears offensiva lina har inte heller rosat marknaden. Det i kombination med att Fields håller bollen för länge gör att Bears har svårt att göra poäng framåt. Nu möter de dessutom ett av ligans bästa defense när allt klaffar. Framför allt möter de Chris Jones och det är ingen "walk in the park". När vi dessutom vet att Bears två bättre defensiva backar i secondaryn är borta = då är det dags att prata om Kansas City Chiefs och QB Patrick Mahomes. Jag är helt inne på att han kommer ha en kalasdag på jobbet.

4. Bears defense har tillåtit 8.9 yards per passförsök i år. Det är näst sämst statistik i NFL. Nu skall de möta Chiefs och kanske ligans bästa quarterback, vilket gör det än dystrare för Bears. Mahomes kommer mata på mot ett defense som efter två matcher inte har lyckats skapa en turnover. Jag tycker som sagt att den här matchen andas många och långa pass från Mahomes, vilket gör att han borde nå +300 yards.

5. Chiefs offensiv var tillbaka med TE Kelce senast och jag är övertygad om att Mahomes kommer ge alla sina offensiva vapen bollen i den här matchupen. Jag är också övertygad om att Chiefs kommer dominera antal spel i matchen dvs possession. Ge Chiefs Mahomes mer speltid och var beredd på konsekvenserna.

6. Bears kommer alltid att få leva med att de valde att kliva in med buller och bång i den draft, där Patrick Mahomes var tippad att gå som QB1-3. Vad gjorde Bears? De trejdade upp till plats nr 2 för att välja sin QB för en ny generation. Mahomes på radarn? Nej. De tog dessvärre inte Mahomes, utan de valde att gå all-in på Mitch Trubisky. Det var så att säga ett bottennapp alla kategorier. Det valet lider som sagt Bears av än idag.

7. Bears har per idag förlorat 12 raka matcher.

8. När jag ser att Bucs med QB Mayfield gör 27 poäng mot Bears känner jag att Chiefs Mahomes som är ett antal TDs och passade yards bättre än Mayfield inalles kommer ha en fin dag mot ett sargat Bears secondary. Jag ser framför mig hur Mahomes kommer finna receivers mest hela eftermiddagen.

Nej; detta är matchen som Chiefs Patrick Mahomes kommer producera många passade yards framåt. +300 yards borde han nå när krutröken lagt sig. Bears är inte bra. Det är för mycket stök runt laget och att då möta Chiefs på bortaplan känns och ÄR en alltför diger uppgift. Jag spelar Mahomes Ö300 passade yards till oddset 2.30 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip