Ett av de mest svårspelade lagen i år har varit Kansas City Chiefs (9-6).

Jag har sällan sett en sådan konsekvent dåligt offensiv från ett lag som gjort sig känt för att inneha ligans bästa offensiv under många år tack vare sin QB Mahomes. I år har det varit bedrövligt på så många håll och kanter att om inte Chiefs haft ett så bra defense som de har, då hade de inte ens varit aktuella för slutspel. Så illa tycker jag att det varit.

Chiefs är regerande Super Bowl-mästare och så länge som de har QB Mahomes och TE Kelce i truppen, har laget alltid en chans att vinna. Min fråga är; när vänder det? När skall offensiven börja rulla? Genom de senaste åren har Chiefs haft hemmaplansfavör genom slutspelet, men den chansen är definitivt borta i år. Jag vill se en komplett match av Chiefs innan jag börjar tro fullt på dem igen och frågan är om den kommer idag mot ett skadedrabbat Bengals (8-7). Jag tror faktiskt det. Hemmaplan. Starkare än Bengals på samtliga plan förutom WRs. Det måste vända idag.

Mitt speltips hamnar på Chiefs och jag spelar på ett lag som får bestämma sig; vill vi vara en contender eller inte? Då kommer Mahomes och gänget att ta taktpinnen direkt och mata på poäng framåt. Jag spelar på det och tar Chiefs -3.5 i första halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Rapporterna gällande Bengals bäste spelare, WR Chase säger att han skall spela, trots sin axel. Det är ett stort plus. Hans uttalande i veckan angående Chiefs "sådär-secondary" kommer dock bli en backlash om du frågar mig. Det ger Chiefs än mer taggtråd. Varför ge motståndarna onödig energi? Chase växer säkert strax upp.

2. Chiefs får åter tillbaka sin RB1 i form av Pacheco. Det är ett stort plus för hemmalaget som då är fullt manskap på springsidan.

3. Chiefs har förlorat fem av sina åtta senaste matcher. Det är inte acceptabelt.

4. Bengals blev totalt överkörda av i mitt tycke relativt svaga Steelers med 34-11 senast. Det var en grymt svag outing från Bengals och QB Browning visade inte den kvalitet som krävs för att vara en stark QB framåt.

5. Bengals har (tack vare skadade QB Burrow) ett bra facit mot Chiefs med sju vinster på nio matcher, men idag är det en helt annan potatis.

6. QB Mahomes hade en av sina absolut sämsta outings mot Raiders senast. Han hade fem turnovers och en QPR på 34 (!). Han har kastat mint en interception i fyra raka matcher och har 15 interceptions på året. Samtidigt måste vi berätta att Chiefs receivers leder NFL i tappade bollar, vilket i sin tur har gjort att Mahomes försökt skapa möjligheter och nästan trollat för att få till det. Noteras bör att Raiders inte hade ett enda pass från sin QB i kvart 2, 3 och 4; ändå vann man. Så illa spelade Mahomes och gänget. Det kan inte ske igen. Det får inte ske igen.

Det är här jag bygger min spelidé. Jag är övertygad om att Mahomes och Chiefs kommer dundra fram från spel 1 i sin offensiv. De kommer inte ta några fångar idag, utan det är plattan i mattan från start. Jag är övertygad om att Chiefs vinner komfortabelt idag mot ett habilt Bengals. Chiefs offensiv vill vända skeppet och ett sådant här bra lag kan inte vara så genant usla två matcher i rad.

Jag spelar Chiefs -3.5 i första halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com. Det är dagens bästa spel!

Gott Nytt År!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip