Chiefs (6-4) möter Bills (5-5) hemma. Två lag som började väldigt bra, men som på slutet "hamnat i maskin" av olika anledningar. Bills har tre raka förluster och det defense som såg ut att ha skapat bra förutsättningar för playoff är "Clark Gable-Borta-Med-Vinden-esque". Laget har klappat ihop fullständigt och varit ligans "laughing stock" i sina tre senaste outings. Nya coachen McDermott ville "skaka om" i truppen senast och lät rookie Peterman spela från start istället för ordinarie QB Taylor. Det slutade med 5 (!) picks i första halvlek för Peterman. Inte så killen hade drömt att hans debut NFL skulle se ut. Nåväl; Bills måste gå tillbaka till basics med sitt normalt stabila running game och sin normala defensiv. Jag är dock högst tveksam över om laget är där mentalt...

Chiefs var 5-0 efter sina fem första matcher och hetast i NFL. Nu är laget 1-4 i sina fem senaste matcher och har inte gjort många glada. I veckan plockade man in Hall of Fame-CB Darelle Revis för att förstärka sin secondary och det behövs. Jag är inte säker på att Revis spelar i denna match, men i fin författning är Revis ett bra komplement till Peters hos Chiefs secondary. Det som gått i stå för Chiefs är deras springspel med rookie Kareem Hunt. Killen inledde som en stormvind och gjorde allt rätt. Nu på slutet har det sett sådär ut. En downward spiral på honom. MEN om killen skall studsa tillbaka är det idag som det skall ske, då Bills har tillåtit 638 rushing yards och 9 touchdowns de senaste tre matcherna; huva! Normalt sett är Chiefs bättre coachat, har en bättre offensiv och en stabil defensiv. Chiefs skall vara klar favorit.

Jag kommer spela Chiefs -7,5 till oddset 1,78 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. Som sagt ovan; Chiefs offensiv är bättre än vad som levererats på slutet. En som alltid svarar upp på sin kravspec är kickern Butker. Han har satt 22 av 23 kickar, vilket är briljant OCH ett starkt vapen i tajta matcher. HC Reid VET att hans kicker kan producera även från 55-60 yards. En skön känsla att ha med sig.

2. Chiefs HC Andy Reid har format Bills HC McDermott genom sin tid tillsammans i Eagles. Bra att ha med sig.

3. Bills statistik är inte mycket att yvas över. Laget är nr 30 på den offensiva sidan av bollen och merparten av dessa yards är tagna från springspelet med McCoy. Snittar idag på 118 yards på marken och 184 yards i luften. Snittar 5,6 yards i sin run play-action och är nr 26 i ligan på det. Chiefs rädda över denna stats? Nope.

4. Chiefs skall springa mycket i denna fajt. Hunt kommer få bollen ofta och som sagts ovan; detta är rätt match för Hunt att finna sina linjer i löpningen igen. Hunt har 873 yards hittills och det är bra, men han kan bättre. Det kommer han visa ikväll.

5. Jag gillar även Tyreek Hill, WR hos Chiefs. Idag möter man Bills som har släppt in 135 poäng (!) på tre matcher och det gör att QB Smith kommer ha fina förutsättningar i sin spelbok dvs varva springspel med en del djupa bollar mot Chiefs tunga vapen som Hill och TE Kelce. Bills secondary har inte varit på tå och om de inte "jackar upp" i eftermiddag, då blir det återigen en lång afton för Bills defense...

6. Chiefs VET att Bills är otroligt svaga på att komma tillbaka om de halkar efter i poäng tidigt. Bills vinster tidigare i år har varit tidig ledning och sedan har deras defense stått upp och levererat.

7. Det är också Chiefs första hemmamatch på en dryg månad, vilket kommer göra sitt till.

För att sammanfatta denna fajt; jag kommer spela Chiefs -7,5 hos Unibet till oddset 1,78. Jag bygger det på ovan tankar, samt vetskapen om att Bills har tillåtit ett snitt på 414 yards mot sig, samt snittet 28,6 vad gäller tillåtna poäng sedan vecka 3. Det är inte OK ur något perspektiv. Chiefs kommer studsa tillbaka i denna matchup vad gäller såväl springspelet som passningspelet.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip