AFC Championship. Chiefs (14-2) vs Bills (13-3). Bills första AFC Championship sedan 1993. Inte ens Justin Bieber var född. Det är ett antal år sedan således, MEN i år förtjänar verkligen Bills alla framgångar. De har nått en nivå till. Dock tar resan slut i afton och det är inget fel med det. Chiefs är för bra. Jag blev hemskt imponerad av Chiefs senast mot Browns, då QB Mahomes gick ner skadad. ALLT talade för Browns i det läget, men då kliver Chiefs defense fram på ett sylvasst sätt. Otroligt imponerande.

Jag kommer spela Chiefs -2 till oddset 1,71 hos LeoVegas , Casumo och Unibet .

Värt att notera:

1. Chiefs är lag nr 11 i NFL-historien som försvarande Super Bowl-vinnare att stå som värd för conference-finalen. De 10 senaste matcherna har gått? Jo, 9-1 till försvarande Super Bowl-vinnare. Notera det.

2. Bills förtjänar verkligen att vara i AFC Championship-game; ej tu tal om annat. De har vunnit 8 raka matcher och nu mot Ravens gick det att känna igen dem ånyo. QB Josh Allen spelade kanske sin allra sämsta match när Chiefs vann senast mot Bills. Allen kastade för 122 yards och satte bara 51%. Vad gjorde Chiefs? Jo, pressure, pressure och än mer pressure. Ha koll på Chiefs Clark och Jones idag.

3. Chiefs är första laget i NFL-historien som varit värd för AFC-championship-game tre år på raken.

4. Bills skötte sig bra mot Ravens och taktiken var enkel - pressure, pressure och än mer pressure - på QB. Hela 21 gånger mot Lamar Jackson. Det blev ett lyckat koncept. Bekymret är att Chiefs Mahomes är en tryggare pocket passer än Jackson och sedan har Chiefs andra vapen än Ravens offensiv.

5. Bills möter ligans sämsta lag i red-zone i afton. Chiefs har tillåtit 77,5%. En katastrofal siffra, men samtidigt har laget hela tiden studsat tillbaka offensivt.

6. Chiefs QB Mahomes gick ner senast och hamnade i concussion protocol. Det har dock sett ut att ha varit helt OK. Alla vet att Mahomes har "The X-factor". Allen i Bills är bra, men inte på samma nivå ännu. Jag har all respekt i världen för Allen. Han har som sagt växt 2-3 klasser i år. Jag tror dock inte att Bills orkar mota Mahomes i grind.

7. Chiefs Kingdom kommer tillåta 17 000 åskådare i afton. Deras facit på hemmaplan är sinnessjuk. Chiefs har också haft det relativt enkelt mot Bills de senaste 8 åren.

8. En match i matchen är springspelet och här har Chiefs en stor fördel. Idag kommer RB1 Clyde Edwards-Helaire att spela (borta senast pga skada). När Chiefs slog Bills senast stod Edwards-Helaire för 161 yards på marken. Nu tycker jag i och för sig att Bills defense har sett bättre ut på slutet, men å Bills sida; här finns knappt något springspel, vilket gör att balansen i playcallingen blir enahanda. Notera att Chiefs snittar på 415 yards framåt i varje match. De är tuffa att stå emot.

Jag hoppas på en jämn match, men Chiefs är bättre än Bills på skills positions och det avgör för mig. Jag kommer spela Chiefs -2 till oddset 1,71 hos LeoVegas , Casumo och Unibet .

Här kommer två sidospel som ni kan ha med er under matchen utöver mitt huvudspel:

1. Vi får 1,80 i odds av LeoVegas , Casumo och Unibet om vi spelar TD på Travis Kelce. Det är taget!

2. Bills kommer göra över 1,5 field goals i matchen inklusive förlängning till oddset 1,88 LeoVegas , Casumo och Unibet

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip