Chiefs vs Bills i divisional round och den här matchen får ingen missa. Det här kan bli en av de mest spännande fajter vi sett hittills i år. Jag är svag för Chiefs, eftersom jag tycker de är ett komplett lag som är i win-mode-now och med äss på samtliga nyckelpositioner. De måste se till att spela smart och inte skapa egna turnovers. När de möttes senast slarvade Chiefs bort hela fyra bollar som Bills såg till att göra poäng på. Noterbart är också att Bills QB Allen är 0-2 i slutspel på bortaplan.

För mig är detta AFC Championships (sorry, Bengals). Båda lagen har vunnit 15 av deras 16 senaste matcher.

Jag kommer spela Chiefs -1 på hemmaplan till oddset 1,90 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Chiefs måste täppa till sin run defense om de skall vinna den här outingen. I tre av sina fem senaste matcher har Chiefs gett upp +130 yards. Det kommer inte gå. Notera att Bills har QB Allen och en hyggligt het RB Singletary som snittat 80 yards över sina fem matcher. Chiefs måste vara vakna här.

2. Det har varit många diskussioner om matchen i natt är en s.k. "legacy game". Det är nu som han tar det sista klivet och landar på samma nivå som Brady utan alla ringar, alltså status i NFL. OM Mahomes skall upp på samma nivå är det i afton han skall bevisa det och min feeling är att han kommer göra det. Mahomes är exceptionell! I fjol visade Mahomes varför han är bland de allra bästa. Mot Bills hade han 325 passing yards, 3 TDs och ingen interception. Visar han upp samma siffror idag, då vinner Chiefs.

3. Chiefs hemma på Arrowhead Stadium kan vara ett av de värsta ställen att spela amerikansk fotboll. Publiken är så nära och så intensiv att det Chiefs redan innan matchen startar har en stor fördel.

4. Bills har byggt sitt lag för att få revansch från fjolårets outing mot Chiefs. Inget snack om det; det är fakta. Bills har skruvat för att ta sig över den här tröskeln. Lyckas man med det? Nja. Bills har i och för sig plockat in ett par pass rushers till truppen (Rousseau och Basham), samtidigt som QB Allen är ett år äldre. Jag gillar Allen. Suverän kille på och utanför planen. Han har också fått grym kontroll över sitt egna spel. Färre misstag, mer rörlig och kan ta alla kast. Allen är speciell. Bills måste säkerställa färre penalties. De var nr 29 i ligan, vilket inte är OK..

5. Bills QB Allen var enorm mot Patriots. Han kastade för 308 yards (21/25) med 5 touchdowns mot Patriots. Jag vill inte ta något från honom, men i afton är det upp minst en nivå vad gäller kvalitet (se Patriots vs Chiefs). MEN Allen sänder andra signaler också som får övriga spelare att lyfta sig. En ledare. När GOAT HC Belichick kommer fram till Allen efter matchen och säger att; "...vi hade inga svar mot dig idag. Du var grym!". Det är starka papper. Chiefs kommer blitza Allen ofta och länge i afton och det är något som Allen haft bekymmer med. Håll koll här.

6. Chiefs QB Mahomes har en passer rating om 105 i slutspelet. Chiefs har snittat +32 poäng framåt i slutspelet. Snacka om dominans! Har Bills de vapen som krävs för att stoppa Chiefs offensiv? Jag tror inte det. Noteras bör att Chiefs får tillbaka sin RB1 i afton, vilket skapar än mer outs för Pat Mahomes.

7. Chiefs spelar för att nå sin tredje raka AFC Championship-final. Mahomes körde över Steelers senast med 404 passing yards och 5 touchdowns. Det som jag gillar med Mahomes efter vecka 14 är att han ser så "in sync" med sig själv och spelarna. Hans bästa vapen är WR Hill och TE Kelce. Mahomes ÄR i mina ögon den QB jag tror mest på idag och det gör att jag har feeling för Chiefs här.

Jag spelar Chiefs -1 till oddset 1,90 hos Pinnacle . Jag tror Mahomes klättrar upp ett hack på den piedestal som når Brady kapacitetsmässigt, utan alla ringar. Det blir Mahomes legacy game i afton.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip