Chiefs (4-1) vs Bills (4-1). Vilken ruggigt läcker outing vi har att se fram emot kl 22.25 i afton. Jag tror Bills kommer ta revansch i afton och väljer att spela Bills -2 till oddset 1,83 hos Unibet .

Jag hade valt Bills redan innan jag fick veta att Bills får tillbaka hjärta och själ i defensiven med Poyer, Edmunds, Benford och i offensiven kommer Knox och McKenzie tillbaka. Det är tunga pjäser och nu är de med för att spela igen. Ett jättelyft för ett redan vasst Bills. I afton kommer Bills secondary testas rejält, eftersom de möter ässet Mahomes som leder ligan i antal passade touchdowns (15). De måste vara bra. Jag VET att de kommer vara bra och Poyer är hjärtat i defensiven. Det kommer skapa en trygghet och ett solitt defense.

Värt att notera:

1. Bills QB Allen har varit enormt bra i år och mycket av det skall även tillägnas Bills offensiva lina. Allen snittar 70% av sin pass från fickan och han har även 57% på sina långbollar. Bills offensiv är nr 1 i ligan.

2. Chiefs såg inte riktigt bra ut mot Raiders senast, men de vann och deras offensiv är nr 2 i ligan. Mahomes har sett minst lika bra ut i år, men som sagt; nu möter man ett lag som kanske har en bättre offensiv, men de har definitivt en bättre defensiv (nr 2 i ligan) med en secondary som ser enastående ut. Chiefs defensiv har fortfarande en del att "lära" och när du möter Bills finns inte utrymme för att göra enkla misstag. Chiefs passing defense är inte ens topp 15. De har bara en interception mot 12 tillåtna touchdowns. De tillåter 69,3% i completion rate, vilket är tredje sämst i hela ligan. Om vi kikar på deras passing rating visar den 105,5 (alltså emot) och det är femte sämsta i hela ligan. När vi då kollar in Bills på samma sätt säger siffrorna att Bills är nr 1 vad gäller passer rating 67,8 (alltså emot). Bills har också två av ligans bästa coverage linebackers. Nej; Bills defense är en nivå upp gentemot Chiefs än så länge plus att idag får de tillbaka tre äss i defensiven.

3. Chiefs har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Bills. Som serie all-time leder Bills 27-24-1

4. Chiefs får ytterligare ett problem i afton, då Bills QB Allen är livsfarlig i springspelet. Han är svår att bevaka och Chiefs har redan bekymmer i sin defense. När även Chiefs LB Gay är borta pga. avstängning, så skall Bills vara favorit enligt mig.

5. Bills Josh Allen har i nuläget en passer rating om 107,4, vilket är enastående och han har vapen som räcker. Diggs, Davis, McKenzie och Knox. Snacka om en ruggig offensiv mot ett svagt secondary hos Chiefs. Huvva!

6. Vem vinner matchen på marken? Chiefs har 128 rushing attempts över fem matcher. De snittar 4,8 yards. Bills å sin sida har 115 rushing attempts och snittar 5.1 yards på fem matcher.

7. Chiefs är dock riktigt starka i redzone och har 78,26% - försök som ger touchdowns i redzone - vilket är riktigt starkt. Bills är 55.56% och det är bara nr 20 i ligan. Notera det.

8. Chiefs tandem - Mahomes och Kelce (när de mött Bills (fyra matcher) berättar att TE Kelce snittat 84 mottagna yards + 1,5 touchdowns. Kelce var riktigt imponerande senast med hela fyra (!) touchdowns.

9. ...men jag kan inte släppa Bills spelare i offensiven. Alternativen är fler och det skapar mer outs och möjligheter. WR Diggs tillhör toppen av NFL efter de fem första veckorna. Lägg därtill McKenzie, Davis och nu även TE Knox. Hur skall Chiefs svaga secondary orka stå emot? Jag ser inte det.

I afton kommer Bills Josh Allen få revansch på Mahomes och det på Mahomes hemmaplan. Jag spelar Bills -2 till oddset 1,83 hos Unibet . Två lika tunga offensiver, men defense avgör och då är det Bills som är en nivå upp.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip