Detta är hela helgens godbit om du frågar mig. En riktig AFC-showdown mellan två contenders. Chiefs (8-4) vs Bills (6-6). Det är också en match mellan två lag som borde ha spelat bättre än vad de gjort i år. Det här påminner mig om klassisk Chiefs-fotboll. En aning ojämnt över en tid för att sedan finna styrning på skeppet och därefter bara leverera toppinsatser. Chiefs har inte spelat sin bästa fotboll ännu, men är detta till trots 8-4. Det säger det mesta om deras lägstanivå. Bills (6-6) är en smärre besvikelse. Det går inte att komma ifrån det. Laget är 1-4 på bortaplan. Har skiftat offensiv koordinator, men det är så mycket annat som florerar utanför fotbollen i det omklädningsrummet. Diggs har verkat ointresserad i en del matcher. HC McDermott har haft ett antal korkade uttalanden och Von Miller som suttit inne i fängelse pga. misshandel av sin sambo. Det är inte OK över huvud taget. Jag vet inte, men om Bills ville spela slutspel måste de börja vinna. Helst igår.

Jag har dock svårt att se dem besegra Chiefs på bortaplan idag. Jag förväntar mig en jämn och härlig fajt, men Chiefs är favoriter och skall så vara. Jag tar spelet Chiefs -1 till oddset 1.90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Chiefs RB Pacheco är borta idag och det är ett avbräck. Han har snittat 64.9 yards per game plus hela 48 s.k. first downs. HC Reid har dock andra vapen i stallet och kommer finna ett vettigt svar på det. Chiefs har QB Mahomes som kommer få ta ett större ansvar. RB2 Edwards-Helaire är också fullgott bra på att säkerställa korta first downs.

2. Jag förväntar mig en rejäl fajt mellan två av ligans bästa quarterbacks. Det är alltid en batalj mellan dessa två lag när de möts. MEN. Chiefs bästa del i sitt lags sammansättning för dagen är deras defense som är elit. De är rankade i topp 5 när det gäller total defense och scoring defense. Notera det.

3. Chiefs har inte förlorat två matcher i rad över de senaste två åren.

4. Bills har ingen enkel väg att vandra i och med att laget mötte Eagles senast (förlust). Idag möter man Chiefs och därefter följer Cowboys och Dolphins. Det är som sagt ett gediget motstånd framåt. Bills har självfallet en chans att gå till slutspel, men det blir ingen "walk in the park".

5. Chiefs har som sagt inte fått till den s.k. konstanta offensiven till dags dato. De kan mycket bättre. Är det mot Bills det vänder? Jag är inne på det. När även RB Pacheco är borta, då måste WRs börja göra skäl för sin lön. TE Kelce är ALLTID bra och han kommer leverera. Vem av de yngre kommer ta klivet fram och vill ha boll? Den frågan hoppas jag besvaras idag.

6. Bills har en fördel idag och det är att laget både ser ut och är mer skadefritt än på länge. Det behövs i slutet för dem med tanke på motståndet som väntar.

7. Chiefs secondary kontra Bills secondary är en match i matchen idag. Jag håller Chiefs secondary som klart bättre och sedan vet vi alla hur bra Chiefs är när det kommer till december som spelmånad. Det är här som Chiefs börjar växla upp.

Jag väljer att spela Chiefs i afton. De har inte heller förlorat två matcher i rad sedan två år tillbaka. Hemmaplan är tilltalande. Jag är övertygad om att Chiefs offensiv kommer börja "jacka i", men Chiefs defense är nyckeln i den här matchen. Om de står upp som jag tror och önskar, då vinner Chiefs den här matchen.

Jag spelar Chiefs -1 till oddset 1.90 hos Bet635.com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip