Chiefs (7-4) vs Broncos (6-5). Det här är en match som kommer perfekt för Chiefs. Laget har verkligen lyft sig och då framförallt vad gäller defensiven. Notera också att Chiefs har vunnit 11 raka segrar mot Broncos. Notera det; 11 raka!

Jag kommer spela Chiefs -6 till oddset 1,68 hos Pinnacle .

Värt att notera vidare:

1. Chiefs HC Andy Reid är 19-3 efter bye-week. Notera det.

2. Chiefs ligger hack i häl på Bucs vad gäller den offensiva prestationen. De snittar +400 yards och är nr 1 vad gäller first downs, yards per drive och third down efficiency. Då har jag inte nämnt att Chiefs är topp 5 gällande passing yards, passing touchdowns och tillåtna sacks.

3. Som nämndes i ingressen; Chiefs defense har steppat upp över de fyra senaste matcherna. De har bara tillåtit 11,8 poäng per game och max 300 yards per outing. Det är starka papper! Från vecka 1-6 var Chiefs rankat som nr 31. Från vecka 7 och framåt är de numera nr 11 och plockar platser varje vecka. De har funnit en grym rytm.

4. En spelare som med garanti kommer få en "svettig" afton är Chiefs RB Clyde Edwards-Helaire. Äntligen skadefri och även fått en ledig vecka som bonus gör att Helaire kommer få springa en del.

5. Notera att Broncos har fem (!) ordinarie offensiva linjemän borta i den här matchen. Det innebär att Chiefs pass rusher (se exv Chris Jones och Frank Clark) kommer "äta" mycket ikväll. Broncos kan helt enkelt inte matcha Chiefs här.

6. Patrick Mahomes har aldrig förlorat mot Broncos. Notera det.

7. Jag har fortfarande inte nämnt Chiefs offensiva äss som TE Kelce och WR Hill. De är ligans bästa på sin position och Broncos har i och för sig en bra secondary, men de kan inte täcka alla i Chiefs offense. De kommer inte hinna med.

8. Broncos offensiv är å sin sida nr 21. De snittar 20,7 poäng per outing. MEN deras största bekymmer är i redzone. De är hyggliga på att ta sig framåt (mycket springspel), men svaga att avsluta i redzone, därav deras låga poängsnitt.

För mig är detta en av kvällens bästa spel. Chiefs kommer aldrig torska mot Broncos. Frågan är var vi finner spelvärdet. Jag är inne på att Chiefs vinner med minst en touchdown. Jag spelar Chiefs -6 till oddset 1,68 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip