Chiefs (14-2) vs Browns (11-5). Det här är en match som Chiefs skall vinna. Det finns inga om eller men, utan det är bara vinst som gäller. Laget är storfavoriter och skall så vara. Linan i Vegas berättar Chiefs -10. Jag ogillar dock dessa förbenat höga handicap och kommer finna ett annat spelvärde. Chiefs kommer vinna. Notera det.

Jag har fastnat för att Chiefs TE Travis Kelce gör minst en TD och oddset 1,62 hos Unibet , LeoVegas och Casumo är på gränsen till lågt, men jag vill ogärna spela för högt handicap och Kelce är QB Mahomes "go-to-guy" i red zone. Spelar TD på Kelce.

Värt att notera:

1. Chiefs HC Andy Reid är 7-0 mot Browns i sin karriär som coach. 7-0!

2. Att jämföra QB Mahomes vs QB Mayfield är inte rättvist, även om Mayfield spelat riktigt bra i år. Chiefs Mahomes har en passer rating på 108,2 och det är riktigt bra. Det som är än mer talande över hur stabil Mahomes är i sin passing pocket när motståndarna blitzar. Hans statistik berättar då följande: 13 TD, 0 INT och en passer rating om 134 (!). Det gör att han är otroligt svår att komma åt och får tid att lägga sina pass som han vill. Det talar för Chiefs. Notera också att under fjolårets Super Bowl-succé levererade Mahomes in 901 yards, 10 touchdowns och 2 interceptions. Över tre matcher. Ett äss.

3. Browns är 11-0 den här säsongen när de vinner "turnover-statsen". När de inte ägt den har de också förlorat. Slutspelets viktigaste aspekt är att spela "misstagsfri fotboll". Du har inte råd med att ge bort boll eller poäng till Chiefs. De är för starka.

4. Browns defense är rankat på plats 17 i NFL den här säsongen. Det som gör det hela än värre är att de är usla mot pass. Idag möter de QB Mahomes som är kanske den allra bästa QB i nuläget. Han kommer plocka isär Browns secondary med pass till TE Kelce och WR Hill. Noteras bör att WR Watkins är skadad och det ligger också i mitt val av spel; TD av TE Kelce. Browns statistik mot TE är katastrofal. Kelce kommer få chansen i red zone. Han kommer göra minst en TD. Kelce är också utvilad och kommer få bollen ofta.

5. Chiefs har vunnit tre raka segrar mot Browns. Senaste gången som Browns vann mot Chiefs var för 9 (!) år sedan.

6. Chiefs snittade 415,8 per outing under 2020. Browns å sin sida släppt in över 217 yards per outing i luften, vilket gör den här matchen extremt svår för Browns att vinna. Chiefs "superstyrkor" är Browns "supersvagheter". Ett sidospel kan vara QB Mahomes över 320 yards. Det ger hela 1,85 i odds hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Jag nöjer mig med den här analysen. Chiefs kommer vinna och det framförallt för att de är 1-2 klasser bättre än Browns. De har enorma styrkor mot Browns enorma svagheter och när Mahomes är igång finns det ingen som kan stoppa honom.

Jag spelar touchdown på TE Travis Kelce hos Chiefs till oddset 1,62 hos Unibet , LeoVegas och Casumo . Oddset är sådär, men det är mappat för minst en TD för Kelce. Mitt sidospel är Chiefs Mahomes att kasta över 320 yards till oddset 1,85. Kika även på det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip