Chiefs (11-4) vs Chargers (5-10). Det är viktigt att ha alla förutsättningar framdukade före du lägger ett spel i den här matchen idag. OBS! Chargers är helt utan chans att nå slutspel emedan Chiefs aktivt kommer jobba för att få en bättre position när slutspelet startar dvs mer matcher på hemmaplan genom slutspelet. Vi behöver inte diskutera vem som vinner matchen, eftersom det är Chiefs som har all ägg i korgen och något att spela för. Notera det. Chiefs vinner!

Värt att notera i övrigt:

1. Den viktigaste förutsättningen för den här matchen är att Chiefs kommer spela alla sina viktiga kuggar i matchen. Det är hyperviktig info. HC Reid har under veckan bedyrat att de vill spela med full fart in mot slutspelet och då säkra upp 12-4; vilket ger dem 2,3 el 4-seedning i AFC; allt för att ev stå över runda 1 och sedan ha hemmaplansfördel genom slutspelet. Ravens är redan nr 1 i AFC totalt sett. Chiefs behöver lite hjälp från de andra matcherna för att få till detta. MEN notera; Chiefs är all-in i den här matchen. Notera detta.

Mer resonemang angående avslutningen i afton: OM Chiefs vinner och Patriots förlorar mot Dolphins (?!), då blir Chiefs nr 2 i AFC. OM Chiefs förlorar och Texans vinner över Titans, då blir Chiefs nr 4 i seedningen. Mitt facit är att Chiefs blir nr 3 i AFC. De vinner idag, men Patriots inte kommer torska mot Dolphins och då kan laget som bäst bli nr 3 i AFC.

2. Chiefs är 1 av 3 lag (övriga är Ravens och 49ers) i NFL som snittar +28 poäng per match framåt och samtidigt tillåter mindre än +20 poäng bakåt.

3. Chargers veteran-QB och en av de mest trygga skippers i NFL; Philip Rivers har haft sin kanske absolut sämsta säsong någonsin. Hans spel och vision på fältet har alltid varit enormt och han har ofta räddat Chargers till slut, MEN i år är det tvärtom. Han har åsamkat laget stora bekymmer i och med att han har kastat hela 18 (!) interceptions. Han hade ett lika svagt 2016, men i år har effekten varit tuffare. Han har gjort sina WRs klart sämre, eftersom de inte fått de bollar som de är vana vid. Kolla exv in Keenan Allen. Hans snitt på hans 12 senaste spelade matcherna är 5,5 mottagningar per match. 59 mottagna yards per match (lågt) och bara 2 TDs till detta. Det är klart att hela Chargers känner av Rivers dåliga spel...

4. Chargers har förlorat fem av sina sex senaste matcher.

5. Chiefs har redan vunnit AFC West och gör det för fjärde året i följd = nytt rekord. Laget har fem raka vinster i bagaget.

6. Chiefs får även tillbaka två äss och ordinarie spelare i sin defensiv i form av DT Williams och CB Fenton. Det kommer göra skillnad och självfallet ge Chiefs bättre möjligheter till vinst.

Jag landar i en tydlig vinst mot Chargers, där QB Mahomes och Chiefs tidigt kommer sätta taktpinnen och ta grepp om matchen för att sedan styra den enkelt hem mot hamn och slutspel. Jag väljer att spela Chiefs -7,5 till oddset 1,71 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport . Jag är övertygad om att vinsten kan bli mycket större än så, MEN samtidigt kan en tidig ledning med många poäng leda till att Chiefs management plockar av en del spelare för att säkerställa att inga skador sker. Jag är nöjd med 1,71 i odds.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip