Chiefs tar emot Chargers hemma och skall vara favoriter. Jag är helt inne på att Chiefs vinner hemma idag, dels för att Chiefs inte har förlorat i två raka matcher sedan 2019 och för att Chargers är 7-10 på bortaplan under samma tidsram, men de har däremot vunnit två av de tre senaste mot Chiefs.

Chiefs vinner. Det är jag helt övertygad om, men handicap-spelet känns sådär. Du vill ogärna gå för högt här med tanke på att det kan bli ett sent FG el en tveksam garbage touchdown i slutet. Nä. Mitt spel landar istället på att det blir en showdown mellan två bra offensiver som gärna gör poäng framåt. Chiefs har spelat två matcher och det har varit "high scoring games". Totalt 62 poäng i den första och 71 poäng i den andra. Det gör att när Chiefs ånyo möter en bra quarterback (se Herbert, Chargers) som gärna driver bollen framåt och det fort, då är jag nyfiken på överspelet och nyper det till oddset 1,90 hos bet365 .

Värt att notera:

1. Två potenta offensiver borgar för en poängrik match. Chiefs och QB Mahomes snittar 34 poäng per match framåt och det är inte kattskit. Notera också att Chiefs ogärna förlorar två matcher i rad. Det gör att Chargers QB Herbert måste lita på sin kastarm och passa ofta och gärna, vilket han gör. Jag tror att den här fajten kommer gå fram och tillbaka rätt mycket och att det kommer att avgöras till Chiefs fördel till slut. Räkna med tajt game och många poäng.

2. Chiefs torskade mot Ravens pga. en fumble av RB Edwards-Helaire senast när de var på väg att vandra ner mot Ravens redzone. Det sved. Gissa om de är taggade på revansch idag. Det var också första gången som Chiefs Mahomes fick stryk av Ravens och Lamar Jackson. Det kommer bli en jobbig dag för Chargers secondary (även om den är bra). Mahomes kommer mata sina receivers och sin bästa "filt" TE Kelce. I min värld kommer Kelce att plocka in bollar för +100 yards i afton. Det kan vara ett bra sidospel för er som gillar det. MEN notera; Mahomes och Chiefs förlorar sällan två matcher i rad och revanschlustan är stor. Det föranleder mig att tro på en klassisk kombo; Mahomes till Kelce. Ofta och bra. Vi pratar om ett av ligans bästa lag som till i år har förstärkt sin offensiva lina efter debaclet i årets Super Bowl i februari 2021. Chiefs är en nivå upp gentemot Chargers och det kommer vi få ta del av idag.

3. Chiefs QB Mahomes har kastat för 680 yards med sex touchdowns och en interception. Även om Chargers också ser starka ut på båda sidor av bollen har jag svårt att se hur deras defense skall orka mäkta med Mahomes och dennes tempo i produktion framåt. Räkna med många poäng.

4. Chargers då? Jag gillar det jag sett av WR Williams i år. Han plockade in bollar för 82 yards och en TD i match 1. Följde upp det med 91 yards och en TD till. Chargers har använt honom mer i rollen som bollplockare på kortare/halvlånga pass i år och det har fungerat jättebra. Williams har varit ett hot på de djupa och långa bollarna tidigare, men det har också gjort att han använts lite för sällan. Räkna med många bollar på Chargers Williams idag också. I och för sig möter Chargers en grym Chiefs secondary, men ha koll på Williams.

5. En faktor som kommer bli avgörande i matchen är vilket lag som kommer hantera "slarvet" bäst. Chiefs förlorade sin match mot Ravens pga en fumble och är extra taggade för att sköta sig. Chargers å sin sida fick två riktigt fina, långa bollar som renderade i två touchdowns bortdömda pga. offensiv penalty = slarv. Det funkar inte på den här nivån. Hade det blivit poäng där och då, då hade Chargers troligen vunnit över Cowboys.

Jag är stenklar över att Chiefs vinner, men inte som linan säger; -6.5 Chiefs, utan jag skulle spela Chiefs -2 om jag spelade handicap till en högre insats. Jag fastnar dock i spelvärdet att många poäng kommer göras och eftersom Chiefs är revanschlystna och snittar ca 34 poäng per match, har jag svårt att inte se Ö54,5 fixas. Det blir en "pass heavy outing" och därmed många poäng framåt. Jag spelar Ö54,5 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip