Game 2 för säsong 2022 och det är åter dags för Thursday Night Football och denna gång mellan två riktiga topplag som båda spelade väldigt bra i sina respektive premiärer.

Jag kommer luta mig mot Chiefs även denna gång (lyckades bra senast) även om jag vet att motståndet nu är av högsta kaliber. Chargers med Herbert är en contender.

Jag kommer spela Chiefs -3 till oddset 1,75 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Chiefs kom in och körde över Cardinals på deras hemmaplan. Det var som Cardinals QB Murray själv sade; "...they kicked our ass..." och så var det. Det var som vanligt med Mahomes och Kelce; snabbt en TD som resultat. Det jag gillade med Chiefs var att de såg "organiserade ut i detalj" redan från start. Mahomes kastade för hela fem touchdowns för 360 yards med 30/39 pass. MEN han integrerade dessutom alla enheter i laget till perfectum. Springspelet stod ut med Edwards-Helaire och rookie Pacheco. WRs och TEs fick sina bollar. Smith-Schuster och Kelce skötte sig galant. Med det sagt så har jag inte nämnt två rader om Chiefs defense. De såg till att Cardinals maxade med 282 yards. Starkt jobbat!

2. Chargers mötte Raiders i ett spännande möte och Chargers QB Herbert fortsatte på sin redan inslagna väg och levererade åter på ett starkt sätt. Tre touchdowns och ingen interception. Det som såg sådär ut var springspelet och det måste upp minst en nivå för att orka besegra Chiefs på bortaplan. De snittade 2,5 yards mot Raiders. Det håller inte i längden. Notera att Chiefs sprang vid 27 tillfällen mot Cardinals (iofs ledde man med många poäng tidigt = omstrukturerad spelplan från Reid och Mahomes sida).

3. Chargers äss i wide receiver-positionen Keenan Allen gick ner skadad i premiären. Det är en tung jobspost för Chargers om han skulle vara borta. Risken är överhängande. Kan bli en "game day decision". Håll utkik.

4. Många förväntar sig en "battle of the ages" mellan Chiefs Mahomes och Chargers Herbert. Så även jag. Mahomes har ett knippe outs av WRs och TEs som han litar på. Det har även Herbert för Chargers, men om Allen är borta är det som sagt negativt för Chargers. Chiefs Mahomes kastade som sagt för 360 yards senast med fem touchdwons och ingen interception. Chargers Herbert kastade för 279 yards med tre touchdowns och ingen interception. De har en hyggligt lika hög completion percentage och det är två grymma QBs. Jag håller fortfarande Mahomes högre än Herbert, men som sagt; Herbert är riktigt bra.

5. Chargers har förlorat fyra av sina sex matcher på bortaplan. Chiefs å sin sida har vunnit sina sex senaste matcher på hemmaplan. Notera det.

6. Chiefs och Chargers har mötts hela 16 gånger över de senaste åren. Statistiken är förödande för Chargers, då Chiefs är 13-3. Det är total dominans från Chiefs sida. Ha det i åtanke.

För mig är det här en härlig outing att få ta del av. Jag blev dock väldigt imponerad över Chiefs agerande över hela banan och vid sidlinjen senast. Det "sitter i väggarna" när HC Reid kickar igång en säsong. Visst; Cardinals är en enklare matchup än Chargers, men på det sättet som Chiefs spelade imponerade.

Jag spelar på att Chiefs vinner och väljer att lägga en slant på Chiefs -3 till oddset 1,75 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip