Chiefs (5-1) på hemmaplan mot Chargers (2-3) är i mitt tycke den bästa matchen under söndagen. Chiefs har haft det förbenat enkelt mot sina lag i AFC West som bl.a. Chargers. De har 45 segrar på 51 matcher. Laget har sju raka divisionssegrar. Det är riktigt starka papper och för mig lär det bli 46 segrar efter 52 matcher imorgon. Skulle laget vinna AFC West i år är det nytt rekord och slår då det gamla rekordet som LA Rams haft med sju raka titlar under 70-talet.

Chiefs har tre raka segrar mot Chargers och om de (högst troligt) vinner är laget 6-1 emedan Chargers droppar till 2-4. Det som vunnit matcherna åt Chiefs i år är deras defensiv; inte offensiv. Bara en gång över de första sex matcherna har offensiven nått +30 poäng och det är inte alls likt Chiefs. Vi är vana att se QB Mahomes sätta många TDs och vara en drivande kraft till höga poäng framåt. Kanske är dags för vändning mot Chargers?

Jag är inne på det och väljer spela Chiefs över 26.5 gjorda poäng i matchen till goda 1.87 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Chiefs har haft en del bryderier (känns konstigt att skriva så när laget är 5-1) den här säsongen vad gäller offensiven, trots juggernaut Mahomes som skipper. Det är små detaljer som gör att det inte riktigt klickar ännu och surret efter förra matchen handlar om att gnugga på detaljer. Mahomes själv spelar som alltid på en bra nivå. Han har kastat för 1 593 yards med 11 touchdowns hittills. Det som stör en aning är att han är uppe i hela fem interceptions till dags dato. Den här matchen känns som en "nystart" mot något bättre.

2. Chiefs trejdade tillbaka WR Hardman från Jets, då denne inte fick speltid i New York. Det är en "win-win" i min värld och Hardman kan Chiefs system innan och utan och nu kommer han få chansen. En bra kille i omklädningsrummet och en Super Bowl-vinnare. Han kommer få spela ofta hos Chiefs.

3. Chargers har en solid pass rush med 21 sacks (nr 3 i ligan med den statistiken) och om de skall lyckas slå "hål" på Mahomes måste pass rushen fortsätta trumma på. Min känsla är att Mahomes detta till trots kommer glänsa från sin passningsficka. Han är svår att nå oavsett.

4. Om vi skall vara helt ärliga så behöver Chargers verkligen vinna den här outingen, men det blir för tufft i mina ögon. 2-4 är det rimliga efter matchen och det gör att Chargers kommer få bekymmer att nå .500 igen. I och för sig möter man Bears i den efterföljande matchen, men sedan kommer det ta stopp igen mot ett taggat Jets defense.

5. Chargers är ett av ligans mest "penalized" teams än så länge. Det går inte att ge bort yards och därmed stor chans till kortare tid inne på planen. HC Staley har varit enormt tydlig med det i veckan och vi får se om hans mantra ger resultat.

6. En jätteviktig aspekt att notera är att Chiefs "do it all-lineman" Charles Omenihu kommer tillbaka mot Chargers. Han har varit avstängd och lär vara mer taggad än någonsin. Han kommer också in till ett defense som är ett av ligans bästa och det kommer göra det än tuffare för Chargers QB Herbert. Han är en av ligans bästa interior pass rusher när han är som allra bäst. Explosiv, ormig och stark. Jag säger; lycka till, Justin Herbert. I min värld är Omenihu en "game changer" för Chiefs.

7. Om vi tittar extra noga på Chargers har de, som Chiefs, en tungt rullande offensiv när den klaffar. Det innebär att Chargers normalt sett kan matcha Chiefs i en shootout, men dessvärre är det fortfarande på tok för många skador vad gäller defensiven. Det går inte att blunda för det. Chargers viktiga safety-position har ingen ordinarie gubbe just nu. Secondaryn ser tunn ut. Mot Chiefs och QB Mahomes måste ALLT klaffa. Jag kan inte se det.

Jag spelar på en stark offensiv outing från Chiefs, där de gör +26.5 poäng framåt till oddset 1.87 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip