Chiefs spelar i Super Wild Card Weekend för andra gången i Patrick Mahomes karriär som skipper för Chiefs. Det berättar att Chiefs "bara" haft ett OK år i år. MEN. Chiefs är i slutspel, trots alla debacle och tappade bollar från svaga receivers. Jag har dock aldrig sett en sådan ojämn offensiv sedan Röda Kvarn byggdes i Stockholm 1645. Jo; så illa har det varit. Nu är det dock slutspel och allt som varit...har varit.

Det kommer bli en hemskt kall outing i Kansas (kanske den kallaste på länge) med s.k. gusty winds som ligger mellan 10-20 mph, men det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Dolphins står för motståndet och de har varit riktigt bra i år. Dessvärre kommer de in till slutspelet med nästan fler skador än ordinarie spelare och det är sällan bra. Mot Bills spelade defense 73 spel, fick ytterligare skador på laget, tappade hemmaplansfördelen och möter nu Chiefs borta på en kort vecka. Det kunde har varit bättre förutsättningar; ej tu tal om annat.

Dolphins har bara en edge rusher kvar från sina ordinarie. Deras startande safeties kan inte spela eller kommer testa och är då inte i full form. Deras secondary är (förutom Ramsey) i dålig vigör. Det är fakta. MEN. Laget har en sinnesjuk speed, ett rakt över suveränt system och en riktigt bra quarterback. Den stora frågan kvarstår dock; räcker det för Dolphins? Jag tror inte det och kommer gå på Chiefs i den här matchen. Noterbart är att Dolphins är 0-4 på bortaplan mot slutspelslag i år. Den statistiken är ingen slump.

Jag spelar Chiefs -3 till oddset 1.70 hos Unibet . Jag kommer också kasta in några sidospel i texten nedan, men Chiefs vinner den här matchen.


Värt att notera:

1. Vi börjar dock med Dolphins. Det är klart att de har en chans att vinna, men för att få till det krävs det att deras springspel är i full spinn. Laget var nr 6 i NFL i år när det kommer till rushing offense totalt. Dolphins Achane måste vara på tå idag i och med att man möter ett bra Chiefs defense.

2. Dolphins QB Tagovailoa har genom hela sin karriär haft stora bekymmer när han spelat i riktig kyla.

3. Jag tror inte Chiefs hinner "fixa" sin offensiv fullt ut till den här matchen, men det är en formidabel matchup för Chiefs Mahomes. Ingen tvekan om det, då Dolphins defense är "knappt hyggligt"; inte mer med tanke på alla skador.

4. Chiefs vann tre av sina fyra sista outings, utan att imponera. QB Mahomes har 4 183 passade yards med 27 TDs mot 13 interceptions. Ett bra år för en normal QB, men bara ett "OK-år" för att vara Mahomes. Med tanke på vädret kommer Chiefs RB Pacheco få chansen att springa med bollen ofta idag. Han har löpt för minst 89 yards per outing i tre av hans fem senaste matcher. Totalt har han 935 yards på året, vilket är bra.

5. När släpper det fullt ut för TE Travis Kelce? Han har legat under 50 mottagna yards över de tre senaste matcherna och det är olikt honom. Det kommer dock vända precis närsom och Kelce att göra en TD i afton är ett perfekt sidospel. Nyp det till bästa odds.

6. Noterbart är att Chiefs defense har varit "the focal point" för Chiefs system hela året OCH det har tidigare varit lagets "svaghet". Märkligt. Chiefs defense har tillåtit max 20 poäng eller färre i fem raka matcher. Det är en viktig stats att ha med sig. De har spelat förträffligt och är hela och fräscha inför Super Wild Card Weekend. Det som är deras absolut styrka är också Dolphins bästa faktor; passningsspelet. Chiefs är nr 4 i årets NFL gällande att försvara sig mot pass. Här har vi en viktig match i matchen i afton.

7. Detta är Dolphins Tagovailoas första slutspelsmatch. Statistiken berättar att "first time playoff-QB" är 17-36. Notera det. Kika gärna på oddsen för minst en interception av Tagovailoa. Det sidospelet måste vara intressant. Chiefs tillåter bara 176.5 passade yards per game och har näst mest sacks i ligan med 57. Den defensiva linan är laddad till tänderna med Chris Jones, George Karlaftis, Charles Omenihu och Michael Danna. Notera det.


Jag är övertygad om att Chiefs vinner den här slutspelsmatchen. Hade Dolphins haft färre skadade nyckelspelare hade det med garanti blivit en tajtare match. När krutröken skingrats står Chiefs QB Mahomes med uppsträckta armar. Jag spelar Chiefs -3 till oddset 1.70 hos Unibet . Om ni kikar på sidospel; kolla in extra noga på TE Kelce för TD och minst en interception för Dolphins QB Tagovailoa.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip