Chiefs (14-3) vs Jaguars (9-8). Den på förhand mest enkla matchen att reda ut. Eller? Jo, det tycker jag även om Jaguars verkar ha ett grymt omklädningsrum, där alla älskar HC Pederson och alla spelar för just alla. MEN. I min värld tar det slut i afton. Det är även linan i Las Vegas övertygad om, då den ligger på Chiefs -9,5.

Chiefs har ligans bästa offensiv och har varit enorma på slutat. Det ser så enkelt ut och det stavas M-A-H-O-M-E-S från början till slut. Han har levererat in 5 250 passade yards för 41 touchdowns mot 12 interceptions. Han har snittat 308 yards per outing med en completion rate som berättar 67,1%. MEN. Det stannar inte där. Han har dessutom löpt för 358 yards med 4 touchdowns som resultat. Om någon undrar varför Chiefs offensiv är på rull och leder ligan, så stavas det som sagt Patrick Mahomes. Noteras bör att Mahomes slutspelsfacit är 8-3 plus en Super Bowl-vinst. Starka papper mot ett orutinerat Jaguars.

Hur finner vi spelvärdet i den här matchen? Jag kommer försöka komba två spel, där Chiefs vinner matchen för det är jag helt övertygad. Den är klar. Jag adderar därefter Chiefs -5,5 i halvlek, eftersom Jaguars och QB Lawrence hade stora bekymmer med att matcha Chargers i första halvlek senast (0-27) tills de vände och vann. Jag kombar dessa två ovan hos Unibet .com och får oddset 1,92. Det gillas.

Jag är övertygad att Chiefs kommer spela i AFC Championship för femte året i rad och det är remarkabelt bra!

Värt att notera:

1. Chiefs är 7-1 på hemmaplan i år. Jaguars är 4-5 på bortaplan. Chiefs har dessutom vunnit 10 av sina 11 senaste matcher.

2. Om vi är helt ärliga, vilket vi alltid skall vara så är Jaguars i min mening typ 1 år för tidiga i slutspel. De har verkligen spelat över förväntan och har gjort det jättebra. Truppen är såväl djup som spetsig på nyckelpositioner. Det enda som saknas är just playoff-rutin.

3. Chiefs snittade 29,2 poäng framåt per match och hade även ligans högst positiva yards per drajv (6,29).

4. Om vi jämför lagens offensiver är det ligans bästa (Chiefs) mot kanske ett topp 10-15 i ligan (Jaguars). Det som är mest skräckinjagande om du är Jags-fan är just hur svaga Jags defensiv är när det kommer till att skydda sig mot pass. Chiefs är nr 1 i ligan och Jaguars defensiv i samma kategori är femte sämst. Mahomes mot Jags secondary. För mig är det ingen match, utan min feeling är att Mahomes kommer kliva in direkt och sätta tonen framåt. Till skillnad mot Chargers (som slappande av) kommer HC Reid och QB Mahomes ha plattan i mattan matchen igenom.

5. Chiefs vann NFL-statistiken gällande mest touchdowns i red zone med 50.

6. Chiefs TE Kelce är ett gjutet sidospel i afton - se touchdowngörare och mottagna yards. När slutspel nalkas, då är han alltid som bäst och som mest svårstoppad. I fjol hade han ett ca snitt på 95 mottagna yards och åren innan +100 yards. Enorm är förnamnet.

7. Chiefs defense har varit upp och ner över året, men över de senaste tre matcherna har det varit ett superbt försvarsspel, där motståndarna i två av tre matcher max nådde 13 poäng framåt.

Jag tycker Jaguars har en strålande framtid, men idag tar deras slutspelsresa slut. Chiefs kommer vinna matchen. Jag tror också att de leder med minst 5,5 poäng i halvlek. För den komben ger Unibet oddset 1,92.

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip