Chiefs vs Packers är en formidabel matchup OM respektive lag skulle ställa upp med sina bästa spelare. I nuläget har oddssättarna Packers som favoriter, men det kommer ändra sig under dagen av två olika anledningar. Dels för att Packers INTE kommer spela med någon av sina A-starters inklusive QB Rodgers. Den andra anledningen är att Chiefs kommer hylla den nyligen bortgångne ikonen Len Dawson som gick bort i veckan 87 år gammal. Chiefs har på tok för mycket karaktär, inställning och hemmaplansfördel för att inte vinna den här outingen med ovan vetskaper.

Jag spelar Chiefs +1 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

1. Vi måste börja prata om ikonen Len Dawson. 60 år i organisationen på ett eller annat sätt (spelare, mentor, mediafigur). Han vann bl.a tre AFL Championships och Super Bowl 4 (även MVP). Han spelade i totalt 19 år och slutade 1976. Hans facit som QB var enormt; 28 711 passade yards för 239 passade touchdowns. En stilla jämförelse med spelare i modern tid; han kastade en touchdown på 6,4% av sina försök. Tom Brady har per idag statistiken 5,5%. Under en era, där quarterbacks var illa skyddade. Lita på att Chiefs fans och Chiefs management kommer hylla Dawson i afton.

2. Tredje och sista outingen för Chiefs och Packers. Lagen är 1-1 hittills. Chiefs Mahomes har varit inne i de två första matcherna och skött sig med den äran. 18/26 pass för 222 yards med tre touchdowns som facit. Jag tror vi får se Mahomes under samma förutsättningar i afton dvs att han spelar ett antal snaps. Med vetskapen om att Packers INTE låter sina A-starters spela (vass defense normalt sett) räknar jag kallt med att Chiefs och Mahomes tar en tidig ledning och håller den. Oavsett; Chiefs kommer ha mer rutinerade spelare på plan kontra Packers. Det är viktigt att notera.

3. Packers QB2 Jordan Love har mer att bevisa enligt mig. Han är 25/48 (jämför med Mahomes ovan) efter de två första matcherna under preseason. Han har bara 6 yards per försök i snitt och det kan nästan jag kasta om skulle få chansen. Skämt åsido; min poäng är att det för dåligt med tanke på Love's roll. Han har tre TDs framåt, men också tre interceptions bakåt. Jag köper som sagt inte att Packers är favorit. Deras defense (med A-starters) mot Saints var riktigt bra och tillät bara 10 poäng bakåt. MEN när B- och C-gänget spelade mot 49ers i vecka 1 (som kommer spela match 3), då släppte man in hela 28 poäng. Notera det.

4. En stats som jag tokgillar är följande. Den senaste gången som det gästande laget i den här matchupen vann var 1998. Vi pratar alltså om 24 år sedan.

5. Packers har inte vunnit på bortaplan sedan 2017 när det kommer till preseason. Huvva.

För mig ligger oddssättarna fel i den här outingen, men jag tror som sagt att det kommer ändras under dagen. Chiefs skall hylla Len Dawson i afton. Det är ingen som kommer våga förlora efter en dylik hyllning. Jag spelar Chiefs +1 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip