Chiefs vs Patriots i AFC Championship Game. Det är Patriots åttonde raka AFC-titelmatch. Deras 13 sedan 2001. Vi vet alla i vilket lag rutin och erfarenhet finns i. Jag har satt merparten av slutspelets matcher och i merparten av dem; från wildcard-rundan till divisional game genom att spela mot oddssättarna. Chiefs är favoriter och jag säger inget om det, men jag kan redan nu berätta att jag har feeling för att Tom Brady och New England Patriots kommer spela Super Bowl för tredje året i rad. Nyckeln till det kallas ERFARENHET och bäst när det gäller. En sak har jag lärt mig gällande B&B; Brady och Belichick när det handlar om slutspel - tippa inte emot...

Jag kommer spela Patriots +3 till oddset 1,96 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

Värt att notera:

1. Patriots har ingen spelare på sin skadelista och det är synnerligen svårslaget. Oftast brukar den här tiden på året innebära brandskattade lag, men inte för Pats. Det är tredje gången på de fem senaste säsongerna.

2. Patriots match mot Chargers i divisional game senast var en ren och skär uppvisning och då särskilt i första halvlek när statsen visade 35-7 och alla som målat Fan på väggen gällande Patriots fick istället bevittna hur Brady och Pats satte upp en clinic. Det var från A till Ö hur man spelar amerikansk fotboll på det bästa och mest effektiva sätt OCH då mot ett defense som känns bättre än Chiefs...

3. Vi som följt den här sporten sedan kriget VET att Patriots är ett helt annat lag när slutspelet närmar sig. Det finns sådan rutin och erfarenhet i det här gänget så att klockorna står stilla. Titta på Pats WR Edelman. Helt outstanding mot Chargers senast. 191 yard på nio mottagningar!. Vem som skall ha koll på Edelman i afton? Jo, Fuller som tillåtit 19/23 pass och 206 yards. Fuller har dessutom missat fem tacklingar över de tre senaste outings. Edelman har en sjukt vass fördel här och begrunda detta. Brady kommer mata Edelman i afton! En matchup som är suverän för Pats.

4. Det kommer vara kallt i Kansas, men bägge lagen har spelat i snöstorm genom åren, vilket gör att läget är som det är. Det är bara att fejsa och köra på.

5. Chiefs har inte varit i en Super Bowl på 49 år och är hemskt sugna. De har hemmaplan, de har spelare och de har coach för att lyckas. QB Patrick Mahomes är ett unikum och kommer ha många, många år av framgång, men om det finns någon som har ett eller ett antal tricks i påsen är det Bill Belichick; världens bästa head coach. Mahomes har spelat ETT år i världens bästa liga. Belichick och Brady har spelat +20 år tillsammans. Vad jag vill säga med det är att Mahomes inte har sett "alla spel som finns i påsen", vilket gör att återigen pekar rutin och erfarenhet mot Patriots.

6. Chiefs Mahomes har varit fantastiskt i år; ingen tvekan om det alls. Patriots har också varit "mänskliga" på bortaplan i år (3-5) och det är deras sämsta stats sedan 2009. Fakta berättar också att inget bortalag har vunnit en conference championsip game sedan 10 år tillbaka. MEN återigen; Patriots är Patriots. Chiefs är 8-1 hemma i år och förlusten kom mot just Chargers och en 2-point conversion i slutet av matchen. Det Chargers som blev utspelade av Patriots i föregående helg. Motståndarna har i snitt "bara" gjort 17,4 poäng mot Chiefs. Det måste Patriots radera ut. Med råge.

7. B&B. Jag kan inte släppa det. Dessa två plus laget Patriots har varit en succémodell sedan 20 år tillbaka. De har fem (!) Super Bowl ringar tillsammans. Fem!

8. Patriots vinner den här matchen om de lyckas äga bollen - ha bollkontroll och därmed styra både klocka och match genom att hålla Chiefs Mahomes på bänken. För att lyckas med det måste Patriots springspel fungera och om laget får till en likadan match som mot Chargers, då hade RBs en field day. Alla vet att Mahomes och Chiefs anfall är högoktanigt och att man snittat +35 poäng per match genom säsongen. Patriots kommer springa mycket. Michel och White kommer få göra skäl för lönen i aftons. Minst 25-30 snaps kommer vara springspel. De har funnit rätt melodi. Över de tre senaste matcherna har Pats sprungit med bollen hela 111 gånger för 559 yards, vilket ger ett snitt på godkända 5,04 yards per game.

9. Chiefs Tyreek Hill är den spelare som alla lag skall ha koll på. Mot Patriots har han 14 mottagningar för 275 yards med fyra tillhörande touchdowns. Det är över två matcher.

Summa summarum; om vi ser över samtliga stats är Chiefs ett bättre lag än Patriots under den här säsongen. Chiefs QB Mahomes har varit enastående. Hans offensiva vapen TE Kelce och WR Hill har varit exceptionella. MEN jag kan inte bortse ifrån att det är Mahomes allra första match i den här situationen och då ställs man mot två GOATS i form av Brady och Belichick. De har bevisat om och om igen att de är bland de bästa som någonsin spelat amerikansk fotboll. Mahomes har ETT år på nacken. Det är här jag ser att Patriots vinner matchen i matchen - erfarenheten. Plus vetskapen om att inte låta Mahomes spela på tok för mycket. Det kommer Brady och Patriots att lösa via lååååååååånga drajver, mycket springspel och game management i absolut världsklass.

Jag spelar Patriots +3 till oddset 1,96 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport . Jag har feeling för att Patriots spelar i Super Bowl i år igen!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip