Chiefs vs Patriots. Match försenad en dag pga. positiva COVID-19 test på ett par spelare totalt i båda lagen, däribland Patriots QB1 Cam Newton, vilket är i mitt tycke ett ruggigt tapp. Notera att Patriots åker med två (!) plan till Kansas tidigt imorse amerikansk tid. Patriots uppladdning blir kort, men konkret. De checkar in blixtsnabbt och sedan fort ut mot Arrowhead och är på plats i anläggningen. Direkt efter match och efter att samtliga korta intervjuer enligt COVID-19-protokoll är genomförda sticker Patriots direkt till flygplatsen och hem. Allt på en dag. Livet i NFL för att följa alla riktlinjer. Den här matchen kommer Chiefs att vinna. Det är förutsättningen i mitt tips. Notera att linan i Vegas låg på -7 innan Cab Newton blev drabbad av COVID-19. Det säger allt.

Jag kommer spela Chiefs -9,5 till oddset 1,73 hos Unibet .com.

Chiefs dominerade Ravens senast och efter varje match känns det som att laget blir än tajtare. Visst har Patriots ett helt annat defense, men de kommer aldrig komma ikapp när Chiefs och QB Mahomes börjar rulla igång. Det är svårt att stoppa ett tåg när det lämnat perrongen. I alla fall om det körs av Patrick Mahomes. NFLs bäste QB tillsammans med Seahawks Wilson. Chiefs Mahomes satte 31/42 pass (73,8%) för 385 yards med fyra touchdowns och i vanlig ordning - ingen interception. Varje gång jag ser Bears Trubisky spela el stå vid sidlinjen lider jag med Bears-fans. De "intecknade" klubben för Trubisky och missade Mahomes...och Texans Watson. Jisses!

Patriots då? Ja; jag tycker de har anpassat kostymen efter manskapet och gjort det jättebra hittills. Det är inget lag som någon klubb kommer köra över i närtid. Det är och kommer vara fokus på springspelet. De snittade ca 7 yards per löpning och de sprang hela 38 gånger senast mot Raiders. Patriots springspel är inför vecka 4 nr 1 i NFL med 178 yards framåt per match. Burkhead och White lär få många löpningar. Chiefs strategi inför matchen är att försöka "städa upp" sin svaghet som är just tillåtna yards på marken (153 rushing yards i snitt).

Värt att notera:

1. QB Newton spelar inte. Back-up quarterback är Brian Hoyer. Det är en rutinerad spelare, men fruktansvärt ojämn genom årens lopp. Har haft Tom Brady vid sin sida nästan hela livet, men inte alls varit i närheten av Bradys enorma karriär. Hoyer har bara startat en match över de senaste två åren och har inte vunnit sedan 2016. Notera det. Enligt mig har Newtons QB-spel varit en faktor för Patriots spel och poäng till dags dato. Det kommer bli springspel på springspel.

2. Chiefs har över de de senaste 11 matcherna varit 4-7 mot Patriots. Skillnaden från då och idag är att Tom Brady var QB då. Ett helt annat boll game nu...

3. Som jag nämnt ovan; Chiefs har så många outs i sin spelbok, vilket gör att playcallingen från Chiefs gör offensiven nästan helt unstoppable. Mahomes kan röra sig i sin pocket. Han kan scrambla vid behov. Kort och gott; Mahomes är rakt över enastående. Lägg därtill hans vapenarsenal på planen; WRs Hill och Watkins. TE Kelce och sina egna löpningar. Det går inte att undgå att Chiefs offensiv är up- and running till fullo emedan Patriots QB och offensiva vapen är borta.

4. Patriots äss i form av HC Bill Belichick kommer ha en tydlig agenda för att springa väldigt mycket i afton. Han vet sin reservs-QBs styrkor och svagheter. Hoyer är ingen du vill lägga hela arsenalen på. Det kommer bli en del kast, men fokus på att säkerställa springspelet. Via springspelet kommer Patriots att hänga med en bit i matchen, men när Mahomes höjer ribban och tar än mer fart framåt finns det dessvärre för Patriots ingen chans att hänga på.

5. Patriots RB Sony Michel kommer inte spela pga. strul med vadmuskeln och det är ett klart avbräck i den strategi som HC Belichick kommer anföra dvs. väldigt mycket springspel. Men som vanligt är det next man up.

För mig är spelet glasklart; Chiefs kommer dominera Patriots offensivt och det vill säga en he del. Så bra som Chiefs är nu har jag aldrig sett dem förut.

Mitt spel blir Chiefs -9,5.

/RoloMartins



This is the stats tab
This is the post tip