Chiefs (7-4) mot Raiders (6-5). En match i matchen gällande AFC West, där Chiefs har en match upp mot just Raiders. En viktig divisionsmatch i afton således. Två lag som inte imponerat vad gäller de givna förutsättningar som finns idag. Chiefs är 2-3 på hemmaplan och Raiders är 1-4 på bortaplan. Det är som sagt facit inför den här drabbningen.

Jag kommer gå på Chiefs.

Värt att notera:

1. Raiders ger upp 266,8 passing yards per outing och har tillåtit 25 poäng bakåt per game. Jag följde Jets vs Raiders senast och det var en fullständig utskåpning av skadedrabbade Jets (vinst 34-3). Normalt är inte Raiders så dåliga, men återigen; de är svaga på bortaplan och möter kanske ligans bäste QB i form av Mahomes.

2. Chiefs är 3-0 i sin division (AFC West) och har vunnit 3 av de 5 senaste matcherna. Chiefs största bekymmer som de måste ha åtgärdat tills kvällens drabbning är deras rush defense. Laget är tredjesämst i hela NFL och ger upp 143 yards per outing på marken. Idag ställs man mot rookie-sensationen Josh Jacobs, RB hos Raiders, som levererat +100 yards vid ett par tillfällen. Dock osynlig mot Jets (+40 yards då).

3. Chiefs har fått tillbaka merparten av sina skadade spelare och är i stort sett fullt manskap. Raiders däremot har troligen DT Trent Brown (game time decision) som TE Hunter Renfrow borta, vilket är tufft.

4. Raiders QB Carr har spelat bra över hela säsongen även om han var penibel mot Jets senast (127 yards framåt och en INT). Nu möter han som sagt ett Chiefs som till dagens match har släppt 232 yards i passing per outing.

5. Mahomes och hans gäng har varit i från en vecka och har fått gått igenom sitt lag igen och jag har svårt att se hur Raiders skall kunna stoppa Chiefs offensiv. Det är svårt att täcka Watkins, Hill och Kelce över en hel match.

Jag spelar Chiefs att vinna och att Travis Kelce gör en touchdown. Chiefs vinner den här matchen, men jag gillar inte för höga handikapp till sådär odds. Då väljer jag hellre att Mahomes finner sin TE Kelce i end zone till oddset 1,90 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip