Chiefs (3-1) mot Raiders (1-3). En match som lär ha många skeenden, men visst skall Chiefs vara klara favoriter på hemmaplan även om jag gillar Raiders. Det känns som Chiefs och Bills är de två lag som är mest stabila av samtliga lag i NFL för dagen.

Raiders har ett bättre lag än vad resultaten berättar. De har pjäser som är sk. ”game changers” och då främst WR Adams och TE Waller på offensiven. MEN i dagens matchup har inte Raiders någon som kan ha koll på Chiefs äss TE Kelce. Raiders secondary är fortfarande på tok för ojämn och Kelce kan ha en riktigt fin afton. Om Raiders skall ha en vettig chans i afton måste de springa konsekvent med bollen. Frågan är dock om det kommer räcka? Tror inte det.

Chiefs måste å sin sida säkerställa en snabb och stark press på Raiders QB Carr. Om de lyckas med det kommer det bana väg för en relativt trygg vinst i slutändan. Carr's statistik när han är under press berättar en completion rate om 45,9%. Räcker definitivt inte i afton.

Chiefs kommer vinna matchen. Spelvärdet moneyline och linan känns sådär. Jag väljer att spela en touchdown på QB Mahomes skyddsfilt nämligen TE Kelce. Med vetskapen om att Raiders secondary är ett "projekt i vardande" väljer jag att spela Kelce att göra en touchdown till oddset 1,75 hos Unibet . Mahomes kommer slå hål på den tidigt.

Värt att notera:

1. Raiders RB Josh Jacobs har verkligen varit bra under den här säsongen. Det var många frågor inför säsongen gällande hans framtid, men effekten av att han spelade relativt många "preseason games" till skillnad från tidigare år verkar bara ha gjort honom gott.

2. Chiefs offensiva lina gjorde processen kort mot Buccaneers defense senast och det var jag imponerad över. Jag var helt övertygad om att Bucs skulle vinna den "matchen i matchen" så att säga. Med den insatsen på näthinnan har jag svårt att se Raiders stå upp på ett vettigt sätt även om Crosby och Jones är vassa edge rushers. Noteras bör att Crosby inte lyckades med en sack mot Chiefs under fjolåret.

3. Chiefs kommer som vanligt att försöka finna balansen i sitt spel. Det innebär bra springspel med Edwards-Helaire och Pacheco. Det frigör också en av ligans bästa QBs olika outs för hur han vill spela matchen. Framgången mot Bucs var också att HC Reid valde att "attackera" framåt och lät Mahomes få spela sin boll.

4. Chiefs är 3-1 i år och har spelat tre av fyra matcher på bortaplan. I afton är början på fem matcher hemma. Snacka om en grymt bra start.

5. Raiders superstjärna Adams verkar sakna A-Rod lika mycket som A-Rod saknar Adams. Det syns och märks i statistiken. Packers torskade mot Giants i UK igår och det fanns inte på kartan. Raiders att börja 1-4 är nog facit efter kvällens outing. Adams snittar 12 pass per outing och han har hittills levererat in ett snitt om 72 yards med tre touchdowns. Det är på tok för dåligt.

6. Det som Raiders lyckades med senast var att få snurr på springspelet, men idag heter motståndaren Chiefs, vars run defense har varit monumentalt bra. Chiefs leder hela NFL i yards allowed per game.

7. Raiders redzone-effektivitet har lämnat en hel del att önska. 8/18 besök i redzone har gett touchdowns. Chiefs vet att Carr kommer leta efter WR Adams, men som det ser ut nu handlar det bara om att börja leverera.

...men den största orsaken till varför Chiefs vinner den här matchen heter QB Mahomes. Han har till dags dato levererat in 1106 yards med 11 touchdowns mot två interceptions och en passer rating om 108,4 = suverän! Jag ser inte att Raiders secondary kan hindra honom från att nå sin vän TE Kelce i redzone och spelar därför TE Kelce minst en touchdown till oddset 1,75 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip