Chiefs (9-5) tar emot Raiders (6-8) hemma på Geha Field i ett AFC West-rivalry på juldagen. Laget är naturligtvis stora favoriter moneyline och linan i Vegas ligger på -11. Jag kommer aldrig finna ett spelvärde på en så hög lina, utan kommer kika annorstädes bland utbudet.

Chiefs såg till att städa bort sina två förluster i rad mot svaga Patriots senast. Det som borde stressa Chiefs motståndare in mot slutspelet är att laget är 9-5, utan att ha en direkt fungerande offensiv. Det säger jag med vetskap om att kanske ligans bäste spelare styr Chiefs offensiv - Patrick Mahomes och med vetskapen om att Chiefs är nr 3 i NFL gällande passing yards per game med 255.6 yards. Vi har höga krav och skall så ha. Det är dock inte han (även om han har 13 turnovers i år) som är flaskhalsen i detta fall, utan han har räddat laget ett otal antal gånger i år när hans receivers slarvat mer än Slösa. Det som faktiskt räddat Chiefs i år är deras klart förbättrade defensiv. När såväl offensiven som defensiven är i harmoni, då kommer Chiefs bli svårslagna även i år. MEN. Det haltar fortfarande rejält i offensiven. Är detta matchen, där vi får se det "riktiga" kunnandet från Chiefs?

Raiders är fortfarande med i dialogen om ett wild card, men det är många som är med i det racet. Jag tycker inte Raiders har i ett slutspel att göra även om jag tokgillar deras "grit". De har helt enkelt inte alla nyckelpositioner tillsatta med rätt manskap för att göra ett starkt slutspel. Det är dock starkt att göra 63 poäng i en match. Jag hoppas och tror att Raiders kan göra den här matchen intressant och är med länge i fajten.

Mitt spelvärde idag bygger på den klassiska "Chiefs-connection" dvs. QB Mahomes till TE Kelce. Jag tycker matchbilden ser spännande ut och även om Chiefs vill springa en del, så har Mahomes oftast skyddsfilten i form av Kelce. När jag får 1.87 i odds av Unibet .com för att Kelce skall plocka och löpa för minst 67.5 yards = då tar jag det.


Värt att notera:

1. Chiefs har besegrat Raiders med +14 poäng i fyra av deras fem senaste möten. Chiefs har haft det lätt mot Raiders. Notera det.

2. Chiefs kommer plocka hem AFC West-titeln vid vinst idag. Det blir i sådana fall deras åttonde raka. Jag tror att de gör det och samtidigt ser de också till att i stort sett eliminera Raiders slutspelshopp.

3. Chiefs defense är nr 3 i ligan (17.5 poäng) vad gäller tillåtna poäng bakåt per match.

4. Raiders hade en mindre taklagsfest mot Chargers senast och gjorde 63 poäng. Det har dock inte tillhört vanligheten, utan Raiders har ett snitt om 15 poäng framåt per match när QB O'Connell varit skipper. Det kommer inte räcka mot Chiefs.

5. När Chiefs mötte Raiders borta senast, då hade Mahomes en completion rate om 79% av sina pass för totalt 298 yards. Notera det.

6. För mig kommer springspelet bli en faktor och här får Chiefs tillbaka sin RB1 Pacheco, samtidigt som Raiders RB1 Jacobs är borta. Det är också rätt match för Pacheco att komma tillbaka till, då Raiders defense tillåter 124 yards per outing på marken.

Om du spela moneyline är det bara att plocka Chiefs. Om du spelar handicap = finn från -5 och upp till -7.5. Om du spelar som jag tror, då nyper du TE Kelce att nå över 67.5 yards till goda oddset 1.87 hos Unibet .com.

God jul!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip