Chiefs vs Redskins och #MondayNightFootball. För mig var det här match nr 4 vad gäller enklast val och spel. Kansas City Chiefs har 3-0 och är obesegrade hittills. Laget har sett ruggigt homogent ut och har sådan talang på flera nyckelpositioner i laget och för mig är detta en bergsäker etta på hemmaplan.

Jag kommer spela Chiefs -5,5 till oddset 1,76 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. Kansas City Chiefs har varit ruggigt svårslagna på hemmaplan. Av de 24 senaste matcherna på Arrowhead Stadium har laget vunnit hela 19, vilket är starka papper.

2. Den mest intressanta informationen i mitt tycke är att Chiefs har sex raka segrar mot Redskins och totalt 8-1 i inbördes möten.

3. Rookie-RB Hunt har inlett exceptionellt bra. 401 yards och fyra TD's på marken och sedan ytterligare 137 yards och två TD's via pass/mottagningar i luften. Varje gång killen har rört bollen har han snittat 9,6 yards, vilket är enastående. Ikväll möter han ett Redskins som ligger tvåa i hela NFL gällande run defense. Den här matchupen blir viktig ikväll. Jag är dock övertygad om att Hunt har en vass outing igen.

4. Redskins motsvarighet i form av RB Thompson har faktiskt visat briljans oxå. Han har inte spelat lika många snaps som Hunt, men killen snittar faktiskt 12,96 yards per touch och det är enormt bra i tuffa NFL. Springspelet kommer vara en central position ikväll.

5. Bägge lagens QB's är stekheta. Redskins Kirk Cousins har en "completion rate" (satta pass kontra missade pass) vad gäller sina pass på 68% (66 av 97) för 784 yards med fem touchdowns och en interception till de siffrorna. Chiefs Alex Smith som under offseason fått en ung QB och framtidslöfte för Chiefs; Patrick Mahomes som plockades som nr 10 i årets NFL-draft att "tävla" mot. Chiefs HC Andy Reid visste precis vad han gjorde som plockade in Mahomes. Facit blev att QB Alex Smith tog sig an "QB-tävlingen" mellan dessa herrar och har hittills aldrig spelat bättre i hela sin karriär. Snacka om att ha blivit sporrad på rätt sätt! Smith har en "completion rate" på 77,4% och har 9,21 yards per passningsförsök. Totalt sju touchdowns och ingen interception. Mycket fin statistik!

6. En annan viktigt stats att ha med sig som gjort Chiefs så starka hittills i år (en lång säsong) är deras effektivitet i "red zone", där poängen fördelas. Chiefs har satt en touchdowns 75% av de gånger de klivit in i "red zone", vilket är bäst i hela ligan...

Jag kommer ihåg senaste matchen mellan Chiefs och Redskins och det var en riktig smällkaramell för Redskins. Chiefs vann med 45-10! För mig är Chiefs ett bättre lag på samtliga nyckelpositioner inklusive coaching, vilket gör att jag väljer att spela Chiefs -5,5 poäng hos Unibet .se till oddset 1,76.

/RoloMartins

.

This is the stats tab
This is the post tip